Kastamonu'ya Şehit Ateşi Düştü

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kayseri 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan SF-260D tipi eğitim uçağının kaza kırıma uğradığını, iki pilotun şehit olduğunu bildirdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kastamonu'ya Şehit Ateşi Düştü

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kayseri'deki 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi eğitim uçağının henüz bilinmeyen nedenle kaza kırıma uğradığı belirtildi. Açıklamada, iki pilotun şehit olduğu açıklandı.Kastamonu'ya Şehit Ateşi Düştü

Konu ile ilgili Kayseri Valiliği'nden yapılan açıklamada; "Salı günü saat 10:00 sıralarında, Kayseri 12’NCİ Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle Kocasinan İlçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında düşmüştür. Arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştır. Eğitim uçağında görevli iki askeri personelimiz (pilot) maalesef şehit olmuştur" ifadelerine yer verildi. Kastamonu'ya Şehit Ateşi Düştü

Şehit Pilotların Naaşları Adli Tıp'a Kaldırıldı

12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalktıktan sonra düşen Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi eğitim uçağında şehit olan iki pilotun naaşları Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı. Uçağın enkazına ulaşan ekipler, uçakta çıkan yangını söndürürken şehit iki pilotun cenazesi ise Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Şehit Pilotların Kimlikleri Belli Oldu

Kayseri 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalktıktan sonra düşen Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait SF-260D tipi eğitim uçağında şehit olan iki pilotun kimlikleri belirlendi.

Düşen uçakta Daday nüfusuna kayıtlı Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ile Eskişehir nüfusuna kayıtlı Hava Pilot Albay Gökhan Özen şehit oldu. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de başsağlığı mesajı yayınlayarak, "Kahraman silah arkadaşlarımız 4 Haziran tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim" ifadelerine yer verdi. 

Uçağın Düşme Anı Kamerada

Kayseri 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalktıktan sonra düşen Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait SF-260D tipi eğitim uçağının düşüş anı güvenlik kamerasına yansıdı. Uçağın tarım arazisine düşme anı çevredeki güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntüde uçağın düştükten sonra alev alarak yandığı görüldü. 

Bakmadan Geçme