Kastamonulu Ayvacı, Karabük Üniversitesi'ne rektör adayı oldu

Trabzon Üniversitesi'nin başarılı akademisyenlerinden hemşehrimiz Prof. Dr. Hakan Şevki Ayvacı, Karabük Üniversitesi Rektörlüğüne aday oldu.

Kastamonulu Ayvacı, Karabük Üniversitesi'ne rektör adayı oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trabzon Üniversitesi’nin başarılı akademisyenlerinden hemşehrimiz Prof. Dr. Hakan Şevki Ayvacı, Karabük Üniversitesi Rektörlüğüne aday oldu. Trabzon Üniversitesi’nde 2018’den bu yana Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, 2021’den bu yana Enstitü Müdürlüğü görevlerini yürüten ve son derece başarılı çalışmalara imza atan Prof. Dr. Ayvacı, Karabük Üniversitesi için büyük hedefler ortaya koydu.

HAKAN ŞEVKİ AYVACI KİMDİR? 

1968 yılında Araç’ta doğan Prof. Dr. Hakan Şevki Ayvacı, ilk ve orta öğrenimini Karabük’ün Safranbolu ilçesinde tamamladı. 1988 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Fizik Öğretmenliği programını kazanan Prof. Dr. Ayvacı,1992 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Eğitimi programında yüksek lisans, 1997 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Fizik Eğitimi programında doktora öğrenimine başladı. 1992-1997 yılları arasında Akçaabat Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde fizik öğretmenliği görevini yürüten Prof. Dr. Ayvacı, 1997 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak atandı. 1999 yılında aynı fakültede öğretim görevlisi olarak görev yapmaya başlayan Prof. Dr. Ayvacı, 2011 yılında fizik eğitimi alanında doçent unvanı aldı. 2016 yılından bu yana Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi’nde fen bilgisi alanında profesör olarak görevini sürdüren Prof. Dr. Ayvacı, sekiz yıl boyunca anabilim dalı başkanlığı görevini yürüttü. Fen ve fizik eğitimi alanlarında çok sayıda uluslararası ve ulusal makale, bildiri ve kitaba imza atan Prof. Dr. Ayvacı, çok sayıda yüksek lisans ve doktora tezine de danışmanlık yaptı. 2018’den bu yana Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü,2021’den bu yana Enstitü Müdürlüğü görevlerini yürüten Prof. Dr. Ayvacı, Karabük Üniversitesi’ne rektör adayı oldu.

“KARABÜK’ÜN VE ÜNİVERSİTE’NİN POTANSİYELİNİ AÇIĞA ÇIKARACAĞIZ”

Prof. Dr. Hakan Şevki Ayvacı, rektör olarak atanması durumunda Karabük Üniversitesi’ni uluslararası alanda daha ileriye taşımayı, şehir ve sanayi bütünleşmesini sağlamayı ve hem bölgenin marka değerini hem de kurumun ekonomik potansiyelini çok daha güçlü bir şekilde açığa çıkarmayı hedeflediğini belirtti. Karabük Üniversitesi’nin stratejik konumuna vurgu yapan Prof. Dr. Ayvacı, “Üniversitenin stratejik konumu göz önüne alındığında stratejik olarak misyon farklılaşmasına sahip olacak özellikleri ihtiva ettiği görülmektedir. Bölge içerisinde yer alan Demir Çelik Fabrikası’nın ekonomik anlamdaki varlığı ve Safranbolu ilçesinin turistik açıdan değeri bu bağlamda göz önünde bulundurulmalıdır. Demir Çelik Fabrikası ile üniversite arasında sağlanacak protokoller sayesinde ulusal ve uluslararası boyutta projeler yürütülebilir ve istihdam alanları arttırılabilir. Böylelikle hem bölgenin sanayi alanındaki çalışmalarına verilen değer ortaya konulabilecek hem de kurumsallık açısından önemli mesafeler kat edilebilecektir” diye konuştu.

Öte yandan bölgenin önemli değerlerinden biri olan Safranbolu Evleri’nin marka değerine de dikkat çeken Prof. Dr. Ayvacı, “UNESCO tarafından da kültürel bir miras olarak tanınması sağlanan Safranbolu evlerinin marka değerinin üniversite ile entegrasyonu sağlanarak hem bölgenin marka değerine hem kurumun ekonomik potansiyeline katkı sağlanabilecektir” dedi.

“ÖZ GELİRLERİ YÜKSELTMEK EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ”

Prof. Dr. Ayvacı, üniversitenin öz gelirlerinin her yıl yüzde 5 oranında yükseltilmesinin ve uluslararasılaşma düzeyinin geliştirilmesinin en önemli hedefleri arasında yer aldığını kaydetti. Prof. Dr. Ayvacı, “Hayat boyu öğrenme çerçevesinde sertifikalı eğitimlerin ve sosyal sorumluluk projelerinin sayısını ve verimini artırmak, yurt içi ve yurtdışı öğrenci ve öğretim elemanı değişim programlarına daha güçlü eğilerek kuruma dışarıdan gelen donanımlı ve etkili kişi sayısını revize ederek maksimuma çıkartmak son derece önemli. Bunların yanı sıra kurum bünyesinde yer alan ve toplumun her kesimine sertifikasyon yolu bilgilendirme sağlayan Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile birlikte de pozitif yönde gelir katkısı sağlanması hedeflenebilir” ifadelerini kullandı. 
 

Yorumlar 2
Anti Refik 08 Mayıs 2023 08:50

Refik Polatın koca üniversiteyi düşürdüğü çukurdan çıkaracağına kesinlikle eminim. Bu arada Polatın teknoloji kenti karabükteki gazetelere koca koca haber yaptırdığı karabükteki Fındık fıstık projeleri noldu acaba, bi sonuç çıktı mı bu arada. onu bari başarabildimi,

Ertuğrul Sesli 01 Mayıs 2023 15:10

Başarılı ve çalışkandır. Üniversiteyi ileriye taşıyacağından hiç şüphem yok. Umarım atanır.

Bakmadan Geçme