Kastamonulu girişimci kadın taleplere yetişemiyor

Kastamonu'da çalıştığı iş yerinden ayrılarak kendi işini kuran girişimci Elif Avanoğlu, yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerine gelen taleplere yetişemez hale geldi.

Kastamonulu girişimci kadın taleplere yetişemiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da çalıştığı iş yerinden ayrılarak kendi işini kuran girişimci Elif Avanoğlu, yöresel ve coğrafi işaretli ürünlerine gelen taleplere yetişemez hale geldi.

45 yaşındaki Elif Avanoğlu, çalıştığı iş yerinden ayrılarak kendi işini kurmaya karar verdi. Avanoğlu, yetiştirdiği bitkilerden ürettiği coğrafi işaretli ürünleri sosyal medya üzerinden satmaya başladı. Ürünlere her geçen gün talebin artması üzerine Kastamonu il merkezinde bulunan Münire Medresesi El Sanatları Çarşısı'nda kendi iş yerini açan Avanoğlu, ürettiği siyez, tarhana gibi doğal ve ilimize özgü yöresel ürünleri paketleyerek müşterilerine ulaştırıyor. Kendi markasını kuran Avanoğlu'nun ürettiği ürünler yoğun ilgi görüyor.

“KASTAMONU YÖRESİ DIŞINDA HİÇBİR ÜRÜNÜ KULLANMIYORUM”

Sattığı ürünlerin tamamen doğal olduğunu söyleyen Avanoğlu, “Kastamonu il merkezinde küçük bir dükkanım var. Burada Kastamonu'nun doğal ürünlerini satıyorum. Mümkün olduğu kadar kendi ürettiğim ürünleri satıyorum. Daha önce bazı yerlerde çalıştım ama daha sonra ‘kendi işimi yapmalıyım' dedim. Siyez de gündeme gelince bizde tarlalarımıza siyez ektik. Bunları doğal yöntemlerle bulgur ve un haline getirip, ilk önce evde satmaya başladım. İnternet sitesinden müşterilere ulaşmaya başlayıp, belli bir müşteri kitlesine gelince kendi iş yerim olsun istedim. Burada medresenin içinde bir dükkan nasip oldu. Hem dükkanı açınca daha çok çeşit üretmeye başladım. Kastamonu'ya özgü doğal yöntemlerle siyez, tarhana gibi ürünler yapıyorum. Tüm coğrafi tescilli ürünleri satıyorum. Kastamonu yöresi dışında hiçbir ürünü kullanmıyorum” dedi.

“İSTANBUL'DA BÖYLE ORGANİK ÜRÜNLER BULMAK BİRAZ ZOR”

Avanoğlu'nun dükkanından alışveriş yapan Şura Eyri, “İstanbul'dan geliyorum. Kastamonu'ya bu medreseye girdiğimde mutlaka uğradığım dükkanlardan bir tanesi burası oluyor. Beslenmeme dikkat ediyorum. Bundan dolayı burasının siyez ürünlerini çok beğeniyorum, doğal ürünleri bulabiliyorum. İstanbul'da böyle organik ürünler bulmak biraz zor” diye konuştu. 
 

Bakmadan Geçme