KDAKP Bölge Toplantısı Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı uzmanlarınca bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yürütülmekte olan ve bir kısım finansmanı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından karşılanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) Yıllık çalışma plan ve bütçesinde yer alan planlanmış faaliyetler içinde yer alan Markalaşma ve Coğrafi İşaret Alımı konusunda Tarım ve Orman Bakanlığı uzmanlarınca bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Güray Koçak Toplantı Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına İl Müdür Vekili Mücahit Temur, TKDK İl Koordinatörü Ahmet Kuyulu, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü V. Cumhur Hakkı Güllü, Bakanlık Etüt ve Projeler Daire Başkanlığından Proje Uygulama Çalışma Grup Sorumlusu Nejla Furtuna, KDAKP Proje Sorumlusu Nejat Aydın, Agronomist Ender Yeşil, Tarımsal Pazarlama Daire Başkanlığından Mutlugün Bayhan, KDAKP Bölge Koordinatörü Dr. Murat Demirbük, KDAKP Kastamonu İl Koordinatörü Cihat Sipahi, Kastamonu İPYB Personelleri Şükrü Kaynaş, Halit Özgür İhtiyar, Emre Demirci, Hicret Serra Çetin,  Bartın İPYB Personeli Ercan Gürbüz, Çankırı İPYB Personeli Seyit Ahmet Akın, Ramazan Aslan, Sinop İPYB Personelleri Ramazan Demiral, İbrahim Tuncay, KUZKA'dan Dr. Turgay Yıldız, Bölge illerinde faaliyet gösteren Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanları ile Birlik temsilcileri katılım sağladılar.

Toplantının açılışında konuşan İl Müdür Vekili Mücahit Temur Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında ilimizde uygulanan projeler hakkında bilgi verdi. Temur, değer zinciri kapsamında markalaşma ve coğrafi işaret konusunda farkındalık yaratmak ve üretilen ürünlere katma değer sağlamak konusunda son derece faydalı olacağını değerlendirdiği bu toplantının faydalı olması temennisinde bulundu.

Daha sonra Proje Uygulama Çalışma Grup Sorumlusu Nejla Furtuna Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Markalaşma ve Coğrafi İşaret Alımı konusunda yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tarım ve Orman Bakanlığı TRGM Tarımsal Pazarlama Daire Başkanlığından Mutlugün Bayhan'ın Coğrafi İşaret Alımı ve UNDP Uzmanı Agronomist Ender Yeşil'in markalaşma konulu sunumlarının ardından soru cevap ve karşılıklı görüş alışverişi ile program sona erdi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme