KEAH'ta Aort Yırtılmasına Başarılı Müdahale

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Burak Tamtekin öncülüğündeki cerrahi ekip, Aort damarı yırtılan hastayı anjiografik yöntemle ameliyat ederek sağlığına kavuşturdu.

Şiddetli göğüs ağrısı şikâyeti ile acil servise başvuran 47 yaşında Murat Özlü isimli hastaya yapılan klinik muayenelerde tip 3 Aort Disseksiyonu (Aort damarının içten yırtılması) teşhisi koyuldu.  Ölümcül sonuçları olan Aort damarının yırtılma vakası ve ölüm riski bulunan bir cerrahi operasyonu Dr. Öğr. Üyesi Burak Tamtekin ve ekibi başarı ile tamamladı.

İkinci Günde Taburcu Edildi

Aort damarının yırtılması eskiden çok uzun süren, sonuçları çoğu zaman tatminkâr olmayan operasyonlar iken son model cihazlar ile donatılan Kastamonu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 47 yaşındaki hasta, anjiografik yöntemle (ameliyatsız, genel anestezi olmadan), sadece bir kasığından 3-4 cm’lik kesiyle yaklaşık 1 saat süren TEVAR işlemi ile Aort Damarı içindeki yırtığı onarıp normal kan akışını sağlayarak tedavi edildi.  Hasta, ameliyat sonrasında 4 saat gibi kısa sürede günlük normal aktivitelerine dönerken ikinci günde taburcu edildi.

Bir saatlik anjiografik yöntemle ameliyat olan hasta böylelikle 8-12 saat sürecek, koltuk altından karnına doğru uzayacak bir insizyonla yapılacak çok büyük bir operasyondan ve uzun süren nekahet döneminden kurtularak sağlığına kavuştu. 

Özel Haber
Yorumlar 1
sag37 03 Mart 2024 07:36

burak hoca kastamonu icin büyük deger kaybetmemeli sahip cıkmalı

Bakmadan Geçme