Kestane ağaçları korunacak

Kastamonu Bozkurt'ta kestane rekoltesini düşüren gal arısıyla mücadele amacıyla laboratuvarda üretilen 900 böcek kestane ormanlarının olduğu bölgede doğaya bırakıldı.

Kestane ağaçları korunacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bozkurt Orman İşletme Müdürü Fatih Çalışkan burada yaptığı bilgilendirmede, “Bozkurt ormanlarımızda görülmeye başlayan kestane gal arısına karşı Torymus Sinensis isimli böceğimizi salıyoruz. Bugün saldığımız 900 Torymus Sinensis böceğimiz kestane gal arısına karşı yırtıcısı olarak etkisini gösterecek. 25 kilometre mesafede etkili olacak bu çalışmayı daha sonra biyoteknik çalışmalarla destekleyeceğiz ve bu sayede Torymus Sinensis böceğinin bölgemizde çoğalması sağlanacak” dedi. 

“YAPRAKLARI SIRIKLA DÜŞÜRMESİNLER”

Çalışkan, özellikle bölgedeki vatandaşların bu mücadeleye destek vermesi gerektiğini ifade ederek, “Torymus Sinensis böceğimizi bıraktığımız bu bölgede vatandaşlarımızdan ricamız buradaki kestane ağaçlarındaki yaprakları kestane toplamak için sırıkla düşürmesinler. Torymus Sinensis böceği yapraklardaki gal arılarına saldıracaklar bizde kasım ayında bu bölgedeki yaprakları toplayarak içinde çoğalan Torymus Sinensis böceğini yeniden daha fazla bölgelere salacağız” dedi.

Bakmadan Geçme