KTÜ'den Kastamonu'ya Ziyaret

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Mühendisliği öğrencileri Kastamonu'ya geldi.

2023-2024 yılı Teknik gezisini Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’ne yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği öğrencileri ve akademisyenlere Prof. Dr. Hakkı Yavuz (Heyet Başkanı), Prof. Dr. Selçuk Gümüş, Prof. Dr. Zafer Yücesan, Prof. Dr. Turgay Dindaroğlu, Prof. Dr. Bülent Turgut, Prof. Dr. Sefa Akbulut, Doç. Dr. Ercan Oktan, Arş. Gör. Elif Sarıtaş katılımlarıyla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ziyaret ettiler. KTÜ'den Kastamonu'ya Ziyaret
Teknik gezi kapsamında ilk program Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından OZM Şube Müdürü sayın Uğur Şahin ve Teknik Ekibi tarafından Laboratuvarda böcek üretim (Thanasimus formicarius ) çalışmaları OZM Şube Müdürlüğü görevleri hakkında genel bilgiler ve pandemiye sebep olan yine üretimi Cide laboratuvarlarında sürdürülen Torymus sinensis ve Kestane Gal arısı zararı hakkında bilgi verildi.
Teknik gezi ekibi Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Kastamonu Orman İşletme Müdürlüğünün ev sahipliğinde ikinci eğitimini Orman Yangınları hakkında teorik bilgi ve simülasyon ile ORBİS sistemi üzerinden yapılan büro eğitimi oldu. Orman İşletme Müdürlüğü Yangın ekibi ve arazözleri ile yangın tatbikatı ve Yangında kullanılan başta koruyucu donanımlar olmak üzere Araç ve el aletleri tanıtıldı. Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Hakan Çatalyürek ve teknik ekibine anlatımıyla tamamlandı.
Teknik gezi ekibi İzin ve İrtifak Şube Müdürlüğü eğitimi için Eti Bakır tesislerine giderek yerinde eğitim yaptı. Teknik gezi ekibi gün sonunda Kastamonu için değer üreten ve ekonomiye katkı sağlayan örnek bir sanayi işletmesi olan KASWOOD ziyaret edildi. 

Bakmadan Geçme