KÜ Başarı Yolculuğunu Devam Ettiriyor

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, kalite standartlarını akredite edilen lisans programıyla yükselterek gelişimini başarılı adımlarla devam ettiriyor.

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı’nın (YÖKAK) yetkilendirdiği Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih lisans programı 5 yıl süreyle akredite edildi. Bu akreditasyonlarla birlikte İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde Tarih Bölümü ilk akredite edilen bölüm oldu. Fakültede kalite çalışmaları kapsamında diğer bölümler de FEDEK’e müracaat için hazırlıklarını sürdürüyor.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz, bu akreditasyon belgesiyle gurur duyduklarını, başarının ortak bir ekip işi olduğunu bu başarının elde edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini iletti. Ayrıca, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal'a da bu süreçteki yardım ve destekleri için teşekkür etti.

‘İş İmkânları Genişledi’

Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz, Tarih bölümü akreditasyon belgesiyle, öğrencilerinin kariyer yolculuklarını desteklediğini, yurt içi ve yurt dışında iş imkânlarının daha da genişlediğini vurguladı. Aynı zamanda, bu akreditasyonla birlikte fakültenin öğrencilere sunduğu eğitim kalitesini artıracağını belirterek, sürecin sıkı bir şekilde takip edilerek kalitenin devamlılığının sağlanacağını vurguladı.

Bölümün bu belgeyi alması kadar muhafaza etmesi ve kalitesinin daha da yukarılara çıkarmasının önemine değinen Prof. Dr. Yılmaz, dünyanın hızla değiştiğini ve eğitim kurumları olarak bu değişimi takip etmek zorunda olduklarını dedi.

‘Kalitenin Sürekli İyileştirilmesi İçin Yoğun Gayret Gösterilecek’

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin akreditasyon başarısından ötürü duyduğu memnuniyeti ifade etti. Üniversitede kalite eksenli çalışmaların yaygınlaştırılması için büyük ehemmiyet verildiğini belirten Rektör Topal, ilerleyen dönemlerde de kalitenin sürekli iyileştirilmesi ve akademik standartların yükseltilmesi için yoğun gayret gösterileceğini belirterek, bu süreçte desteklerinden ötürü Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine teşekkürlerini iletti. Rektör Topal ayrıca, kalite kültürünün yükseköğretim kurumlarında yaygınlaşması için büyük çaba gösteren Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ve kurul üyelerine de teşekkür etti. 

Bakmadan Geçme