KÜ Büyümeye Devam Ediyor! 5 Yeni Bölüm Açıldı

Kastamonu Üniversitesi, açtığı yeni bölümler ve programlarla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 2024-2025 akademik yılında açılacak olan ikisi doktora, ikisi lisans ve biri ön lisans programı olmak üzere beş yeni bölüm için Kastamonu Üniversitesi’ne onay verdi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından verilen onay ile birlikte Kastamonu Üniversitesi’nde Diş Hekimliği Fakültesi’nde Klinik Bilimler Bölümü ile Temel Bilimler Bölümü, Kastamonu Meslek Yüksekokulu’nda Bilişim Güvenliği Teknolojisi Programı, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde İnşaat Mühendisliği Doktora Programı ile Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Doktora Programı açıldı.

Açılan bölümler hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, eğitim-öğretim faaliyetlerinin dengeli, planlı ve istikrarlı bir şekilde gelişmesine vurgu yaparak, bu çalışmaların Kastamonu Üniversitesi’nin daha ileri seviyelere taşınması için kritik bir rol oynadığını belirtti.

Rektör Topal ayrıca, eğitim-öğretim faaliyetlerinin sadece niceliksel olarak değil, aynı zamanda niteliksel olarak da gelişmesinin önemine değinerek, öğrencilerimizin daha kaliteli bir eğitim almasının hedeflendiğini ve çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Bakmadan Geçme