KÜ etki sıralamasında yer aldı

Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından birisi olan Times Higher Education (THE) tarafından 2023 Yılı Etki Sıralaması (Impact Ranking) sonuçları açıklandı.

KÜ etki sıralamasında yer aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından birisi olan Birleşmiş Milletlerin (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri temel alınarak gerçekleştirilen Times Higher Education (THE) tarafından 2023 Yılı Etki Sıralaması (Impact Ranking) sonuçları açıklandı.

Türkiye’den Kastamonu Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu 79 üniversite sıralamaya girmeyi başardı. Kurumsal veriler dikkate alınarak gerçekleştirilen 100'den fazla ülkeden nim 591 kurumun yer aldığı 2023 yılı etki sıralamasında Kastamonu Üniversitesi, ilk kez 1001+ genel sıralamasında yer aldı.

Kastamonu Üniversitesi; ‘Açlığa Son’ kategorisinde dünya sıralamasında 301-400 aralığında, ‘İklim Eylemi’ kategorisinde 401-600 aralığında, ‘Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar’ kategorisinde 601-800 aralığında, ‘Nitelikli Eğitim’ kategorisinde 801-1000 aralığında, ’Amaçlar için Ortaklıklar’ kategorisinde 801-1000 aralığında, yer alma başarısını gösterdi.

KALİTE STANDARTLARINI YÜKSELTECEKLER 

Akademik ve idari personeli ile öğrenciler gayretli çalışmalarıyla Kastamonu Üniversitesi’nin ilk defa başvurduğu tüm kategorilerde THE etki sıralamasında yer aldığını ifade eden Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, kalite standartları daha da yükselteceklerini ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine daha fazla katkıda bulunacaklarını belirtti. Özverili çalışmaların başarının temel taşları olduğunu ifade eden Rektör Topal, bu başarıların elde edilmesinde emeği geçen tüm çalışanlarına ve öğrencilere teşekkür etti.

THE Impact Rankings 2023 Sıralaması'na Kastamonu Üniversitesi’nin resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme