KÜ İle KASDİ Merbah Ouargla İşbirliği Yapacak

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Cezayir'de bulunan Kasdi Merbah Ouargla Üniversitesi'nden Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Mohammed Seghir Halimi ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, iki kurum arasında ortak faaliyetler yapılması konuşuldu. Görüşme sırasında iki kurum arasında yapılacak akademik, bilimsel ve kültürel işbirliği çerçevesinde fikir alışverişi yapıldı ve iş birliği protokolü imzalandı.

Görüşmede, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü M. Öztürk Akcaoğlu ile Dış İlişkiler Genel Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Yunus Sürücü ve Kasdi Merbah Ouargla Üniversitesi’nden Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Damene Djamila, Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mohammed Salah Bennouna İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Youcef Abıımouloud yer aldı. İmzalanan protokolle, her iki üniversitenin bilim üretme kapasitesini arttıracak projeler üretimi ve bu projeler kapsamında belirlenen alanlarda öğretim elemanı, araştırmacı ve öğrenci değişimi, yayın yapılması ve ortak etkinlik planlaması gibi faaliyetler konusunda işbirliğinin arttırılması hedefleniyor.

Kasdi Merbah Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Topal, tarihsel bağların bulunduğu Cezayir’deki köklü bir üniversite ile yapılacak iş birliğinin uluslararası standartlarda ve kalitede verilen eğitimi bir adım öteye taşıyacağını ifade etti. Rektör Topal, iş birliği ve nazik ziyaretlerinden dolayı Dış İlişikler Koordinatörü Prof. Dr. Halimi ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Dış İlişikler Koordinatörü Prof. Dr. Halimi ve beraberindeki heyet ise Kastamonu Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan ötürü duydukları memnuniyetini dile getirerek, ilgileri ve misafirperverliklerinden ötürü Rektör Topal’a teşekkür etti. Ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu. 
 

Bakmadan Geçme