KÜ'nün Etkinlikleri Coşkuyla Tamamlandı

Kastamonu Üniversitesi tarafından düzenlenen kültür, sanat ve sporun bir araya geldiği ve üç gün süren etkinlikler, film gösteriminin ardından sona erdi.

KÜ'nün Etkinlikleri Coşkuyla Tamamlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Üniversitesi tarafından düzenlenen kültür, sanat ve sporun bir araya geldiği ve üç gün süren etkinlikler, film gösteriminin ardından sona erdi. Etkinlikler boyunca öğrencilerimiz, birbirinden renkli ve eğlenceli anlara tanık oldu.

Etkinliğin ikinci gününde Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük ile Genel Sekreter V. Şevket Bahçacıoğlu, akademik ve idari personel ve öğrencilerin katılımıyla yabancı uyruklu öğrenciler Kültür Günü etkinliklerinde, kendi ülkelerinin kültürlerini tanıtma fırsatı buldu. Etkinliğin açılışında, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Öztürk Akcaoğlu, katılımcılara hitap ederek, bu tür kültürel etkinliklerin Üniversitemizin uluslararası öğrenciler ile olan bağlarını güçlendirdiğini söyleyerek kültürel çeşitliliğin önemini vurguladı. Konuşmanın ardından renkli kıyafetler, geleneksel danslar, müzikler ve çeşitli el sanatları sergilendi. Etkinlik alanında kurulan stantlarda, katılımcılar farklı ülkelerin mutfaklarından lezzetler tatma şansı elde etti.

Dansçılar, Performanslarıyla İzleyenlere Unutulmaz Anlar Yaşattı

Kültür Günü etkinliklerinde, Raksan Halk Dansları Topluluğu ve Spor Bilimleri Halk Dansları Topluluğu'nun sergilediği geleneksel dans gösterileri izleyicilerden büyük beğeni topladı. Dansçılar, performanslarıyla izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Etkinliklerin müzik dolu kısmında ise, Can Kavalcı ve Orkestrası sahne aldı. Konserde, Can Kavalcı'nın seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla katılımcılar müziğe doydu. Gece, DJ Arkun ve DJ Metz'in enerjik performanslarıyla devam etti.
Programının son gününde ise, renkli ve çeşitli etkinliklerle dolu bir program öğrencilerle buluştu. Etkinlikler, üniversitenin Topluluk Stantları'nın tanıtımları ile başladı. Öğrenciler, üniversitedeki farklı toplulukların faaliyetleri hakkında bilgi edinme ve topluluklarla tanışma fırsatı buldu. Programın devamında ise, Doğan Dalmızrak ve Orkestrası, muhteşem performanslarıyla öğrencilerle buluştu ve sahnede enerji dolu şarkılarla coşkulu anlar yaşattı. Etkinlikler, konserin ardından Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Salonu’nda patlamış mısır ve çay ikramı ile düzenlenen “Selvi Boylum Al Yazmalım” filmi gösterimi ile sona erdi.
 

Bakmadan Geçme