KÜ Öğrencilerinden Büyük Başarı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu'nun düzenlemiş olduğu ve Kültür Bakanlığı'nın desteklediği Türkiye'deki pek çok üniversiteden katılımcı öğrencilerin yer aldığı 'Yaratıcı Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler' isimli proje kapsamında yürütülen 1'inci Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması'nın ödül Kütahya'da gerçekleştirildi.

Yarışmada ödüle layık görülen ve sergileme ödülü alan eserlerin sergisi Kütahya Gülümser Hatun Oteli’nde yapıldı. Aynı gün ödül töreni olan “1’inci Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması’nda Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü öğrencileri de katılmış olup Seramik Kategorisinde 4’üncü Sınıf öğrencilerinden biri 1’incilik diğeri 2’ncilik, üç öğrenci de sergileme ödülü aldı.

Yarışmada Metinhan Kuruoğlu “Aizanoi Testisi” isimli eseri ile birincilik, Recep Tokat “Çeşmi Bülbül” isimli eseri ile ikincilik ödülünü alırken öğrencilerden Görkem Çakıroğlu’nun  “Erato”, Haticenur Yılmaz’ın “Yakarış”, Zuhal Kurt’un ise “Köprü” ve “Mavi” isimli eserleri sergileme ödülü aldı. 

Bakmadan Geçme