KÜ Uluslararası Başarılarını Sürdürüyor

Globe-LFMC 2.0 araştırması, dünyanın en yüksek etki faktörüne sahip Nature (Scientific Data) dergisinde yayınlandı.

Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Nursema Aktepe’nin de içinde bulunduğu birçok uluslararası katılımcıdan oluşan ekibin katkılarıyla gerçekleştirilen Globe-LFMC 2.0 araştırması, dünyanın en yüksek etki faktörüne sahip Nature (Scientific Data) dergisinde yayınlandı.

Türkiye’den Dr. Öğr. Üyesi Nursema Aktepe ile Hacettepe Üniversitesi’nden Cihan Ünal Değirmenci’nin yer aldığı ve 25 kişilik ekibin yaptığı çalışmada kullanılan veri seti, 15 ülkeyi kapsayan saha çalışmalarında toplanan 280 binden fazla Canlı Yakıt Nemi İçeriği (LFMC) ölçümünü içeriyor. Araştırma, yangın davranışı, fizyolojik özellikler, ekolojik dinamikler ve kara yüzeyi modellemesi üzerine yapılan çalışmaları destekleyen nitelikler taşıyor.

Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, bilimsel yayınlardaki kalitenin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek ulusal hem de uluslararası başarıların elde edilmesinde her türlü desteği sağlayan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkürlerini iletti.  Rektör Topal, bu desteğin Üniversitemizin ulusal ve uluslararası alanda tanınmasına büyük katkı sağladığının altını çizdi ve çalışmada yer alan Dr. Öğr. Üyesi Nursema Aktepe’yi ve diğer akademisyenleri tebrik ederek, çalışmalarında başarılarının devamını diledi. 

Bakmadan Geçme