Küçük Ares İçin Umut Olma Vakti

Kastamonulu Ares Çınar Dönmez ve umut bekleyen çocuklar için Kızılay ve Türk Kök Hücre Kurumlarıyla birlikte Kan-Kök Hücre Bağış Kampanyası cuma günü başlıyor.

Küçük Ares İçin Umut Olma Vakti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ares Çınar Dönmez ve diğer çocuklara umut olmak isteyen vatandaşlar cuma ve Cumartesi günü Kastamonu Merkez Kızılay Kan Merkezi’nde kök hücre bağışında bulunabilirler. 

Kastamonulu Ares Çınar Dönmez’in ailesinden yapılan açıklamada; “İlimizin sevdalısı, çok kısa süre önce kaybettiğimiz Kastamonu İsfendiyar Gazetesi sahibi Ahmet Dönmez'in tek torunu olan 10 yaşındaki oğlumuz Ares Çınar Dönmez, 5 yıldır kemik iliği hastalığıyla mücadele etmektedir. Sağlığına kavuşması için kalan tek seçenek kök hücre naklidir. Oğlumuzun hayata tutunabilmesi için Kızılay ve Türk Kök Hücre Kurumlarıyla ‘Kök Hücre ve Kan Bağışı Kampanyası’ başlatılmıştır. Baba soyağacının bulunduğu memleketimizde oğlumuza uygun kök hücre bulunabilme şansımızın daha yüksek olduğu doktorlarımız tarafından söylenmiştir. Bu nedenle, değerli hemşehrilerimizden 22-23 Aralık Cuma ve Cumartesi günleri Kastamonu Merkez Kızılay Kan Merkezimizde başlattığımız bu kampanyaya katılacağınıza, oğlumuz ve oğlumuz gibi hastalığı olan tüm çocuklarımız için bir umut olacağınıza gönülden inanıyoruz. Kampanya hakkında tüm detayları Instagram sosyal medya @areseumutol sayfasından takip edebilirsiniz” denildi.

Kök Hücre Bağışçısı Nasıl Olunur?

Kızılay Kan Bağış Merkezlerinde başvuru formu doldurularak sadece 3 küçük tüp kan numunesi verilerek.

Kök Hücre Bağışçısı Adayı Şartları

18-50 yaş arası olan kişiler sağlıklı bir kişi olmalıdır. Hepatit B, Hepatit C ve Sifiliz hastalığı geçirmemiş olan, şiddetli kronik hastalığı bulunmayan, kanser, HIV (AIDS) tanısı almamış olan kişiler. Alkol ve sigara kullanımı engel değildir. Kan grubu şartı bulunmamaktadır.

Eşleşme Durumda Nakil İşlemi Nasıl Yapılıyor? 

Kök Hücre nakli, kan verme işlemi ile yapılmaktadır. Cerrahi bir operasyon değildir. Bu nakil işlemi bağışçılar için herhangi bir riski olmayan, oldukça basit bir işlemdir. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme