Kurt Üzümü bilgilendirmeleri sürüyor

'Kastamonu Topraklarında Kurt Üzümü Köysel Kadın Çiftçi Dönüşümü Yayım Projesi' kapsamında, Kurt Üzümü Yetiştiriciliği hakkında bilgilendirme yapıldı.  

Kurt Üzümü bilgilendirmeleri sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından uygulamaya başlanılan “Kastamonu Topraklarında Kurt Üzümü Köysel Kadın Çiftçi Dönüşümü Yayım Projesi” kapsamında, Proje Koordinatörleri; Ziraat Mühendisleri Ömür Onur, Harun Demirci ve Sosyolog Aysu Köserecep tarafından, Kastamonu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Meryem Burçin Irmak, Ağaçlandırma Şube Müdürü Ercan Şen, Kastamonu Orman Fidanlık İşletmesi İşletme Müdürü Levent Teroğlu, Hanönü Orman İşletme Müdürü Rıfat Üzümcü ve İşletme Müdürlüğünde görevli İşletme Şeflerine Kurt Üzümü Yetiştiriciliği hakkında bilgilendirme yapıldı.  

Hanönü Orman İşletme Müdürlüğü Lokalinde gerçekleşen toplantıda; “Kurt Üzümü Nedir? Neden Kurt Üzümü ve Kadınlar?" soruları cevap buldu. Projenin aşamaları, proje süresince gerçekleştirilecek faaliyetler, kadınlara yönelik eğitimler ve sosyal sorumluluk projeleri ile, projeye Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü' nün katkıları, daha sonra oluşacak taleplerin karşılanması için fidan üretiminin yapılması, orman içi alanların ağaçlandırılmasında ve özel ağaçlandırmalarda Kurt Üzümünün nasıl kullanılabileceği konuları konuşuldu.

“BÖLGEMİZDE ÜRETİLECEK OLMASI AYRI BİR HEYECAN”

Toplantının sonunda söz alan Orman Bölge Müdür Yardımcısı M. Burçin Irmak; “Kadınlara yönelik yürütülen projelerde Bölge Müdürlüğü olarak yer almak bizim için gurur verici. Kadının olduğu her yerde güzel şeyler olur. Özellikle üretimi son derece kolay, çabuk büyüyebilen ve erken zamanda meyve veren bir ürünün bölgemizde üretilecek olması da ayrı bir heyecan. Fidanlık İşletmemiz ile birlikte fidan üretecek ve projeye katkı sağlayacak olmak bizi mutlu ediyor. Projenin kadınlarımız ve Bölgemiz adına hayırlı olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.

Proje ile ilgili genel değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdirildi.

Bakmadan Geçme