KUZKA Başarılı Projeleri Açıkladı

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından yürütülen '2024 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Destek Programı' II. Dönem kapsamında başvurusu kabul edilen projelerin değerlendirme süreçleri tamamlandı. Değerlendirme sonucunda Kastamonu'dan 4, Sinop'tan 1 proje desteklenmeye hak kazandı.

21 Mart 2024 tarihinde ilan edilen 2024 Yılı Destinasyon Geliştirme Teknik Destek Programı’na başvurusu alınan projelerin değerlendirme süreçleri tamamlandı. KUZKA tarafından çalışmaları sürdürülen Destinasyon Geliştirme Sonuç Odaklı Programı’nın bileşeni olarak uygulanan teknik destek programı kapsamında Kastamonu ve Sinop’ta bulunan turizm destinasyonlarının gelişimine katkı sağlayacak projelere teknik destek sağlanacak.

Proje ile Kastamonu’nun turizmde gelişmekte olan destinasyonlara sahip 2 ilçe için mekânsal tasarım danışmanlık hizmeti, 2 destinasyon için ziyaretçi deneyimini iyileştirme ve geliştirme amaçlı danışmanlık ve eğitim hizmeti sağlanacak. Sinop’ta ise 1 proje, Ajansın uluslararası tescil ve başvuru danışmanlık hizmetinden yararlanacak. 

Bakmadan Geçme