Liseli Şefler'de yarı final heyecanı

Kastamonu genelinde lise düzeyinde okullar arasında ilk kez düzenlenen yemek yarışmasının yarı finali için geri sayım başladı.

Liseli Şefler'de yarı final heyecanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yöresel lezzetleri ve Türk Mutfağı farkındalığının oluşturulmasına yönelik Kastamonu genelinde lise düzeyinde okullar arasında ilk kez düzenlenen yemek yarışmasının yarı finali için geri sayım başladı. Elemeleri 3-11 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmada, 7 takımın mücadele edeceği yarı final heyecanı 17 Mayıs Çarşamba günü yaşanacak.

Kastamonu Valiliği, Kastamonu Üniversitesi, Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kastamonu İl Özel İdaresi, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, Kastamonu Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği koordinasyonu ve Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası, Kastamonu Ticaret Borsası ve Kastamonu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı katkılarıyla düzenlenen Liseli Şefler Yarışıyor Yemek Yarışması’nda heyecan yarı final ile devam ediyor.

ELEMELERDE 6 İLÇEDEN 38 TAKIM MÜCADELE ETTİ

Kastamonu Üniversitesi, Turizm Fakültesi Gastronomi Uygulama Mutfağının ev sahipliği yaptığı yarışmanın ön eleme turları 3-11 Mayıs tarihlerinde tamamlandı. Elemelerde Araç, Devrekâni, İnebolu, Merkez, Taşköprü ve Tosya’dan katılan 38 farklı takımdan, 7 grup birincisi 17 Mayıs’ta gerçekleştirilecek yarı finalde, finale yükselmek için mücadele edecek.

FİNALLER TÜRK MUTFAĞI HAFTASI’NDA 

Yarı finalde başarılı olan 4 finalist takımın yer alacağı final yarışması ise Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek. Liseli Şefler Yarışıyor Yemek Yarışması, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı gastronomi temasındaki başvurusunu Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirecek olan Kastamonu’da bu kapsamda yürütülen Gastronomi Eylem Planı’nın kilit faaliyetlerinden biri olarak görülüyor. 

Bakmadan Geçme