• Haberler
  • Spor
  • Merkez Hakem Komitelerinin Ortak Çalışması Yapıldı

Merkez Hakem Komitelerinin Ortak Çalışması Yapıldı

2022 yılında Türkiye Voleybol Federasyonu ve İtalya Voleybol Federasyonu arasında imzalanan altyapı, antrenör ve hakem eğitimi konularındaki iş birliği anlaşması kapsamında, her iki federasyonun Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulları arasında Antalya'da etkinlik düzenlendi.

TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ın özel önem verdiği iş birliğinin Antalya’daki buluşmasında İtalya Voleybol Federasyonu Hakem Komisyonu Başkanı Luigi Roccatto, Uluslararası Hakem Faaliyetlerinden Sorumlu Yönetici Francesco D’Aló, İtalya Voleybol Federasyonu Birinci ve İkinci Lig Hakemlerinden Sorumlu Yönetici Daniele Rapisarda ile TVF MHGK Başkanı ve CEV Hakem Komisyonu Üyesi Aziz Yener, MHGK Genel Sekreteri Meral Taşpınar ve Antalya’daki Milletler Ligi maçlarında ülkemizi temsil eden Uluslararası Voleybol Hakemimiz Erdal Akıncı yer aldı.

Toplantıda MHGK Başkanı Aziz Yener tarafından İtalyan yetkililere bir sunum yapıldı. Yener’in yaptığı sunumda Türkiye’deki aday hakem kursları, hakem klasmanları kriterleri, klasman belirleme sınavları, üniversitelerde okutulan Voleybol Hakemliği dersleri ile ülkemizde uygulanan Görüntülü Değerlendirme Sisteme konuları yer aldı. 2023 yılında İtalya’da Aziz Yener ve Erdal Akıncı’nın katıldığı toplantıda konuşulan konulardan biri olan her iki ülke hakemlerinin misafir hakem olarak İtalya ve Türkiye’de görevlendirilmesi hakkında detaylar görüşüldü.

Toplantının ardından TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, iki ülke arasında geliştirilen ortak protokolden duyduğu memnuniyeti dile getirirken Avrupa voleybolunun iki lider ülkesinin birlikteliğinin örnek bir iş birliğini olduğunu ve önümüzdeki sezon da artan bir güçle devam etmesini arzuladığını belirtti. İtalyan heyet de Türkiye’nin federasyon nezdinde bu iş birliğine verdiği önemin farkında olduklarını ve İtalya Voleybol Federasyonu’nun da aynı hassasiyette olduğunu belirtti. Aziz Yener’in yaptığı sunumunu çok beğendiklerini belirten konuk heyet ilişkilerin güçlenerek devam etmesini istediklerini söyledi.

Ayrıca; Milletler Ligi ilk hafta maçları için Antalya’da bulunan İspanya Voleybol Federasyonu Hakem Komitesi Başkanı Mario Bernaola da Aziz Yener’den bu tarz bir sunumla İspanya’da ağırlamak istediklerini belirtti. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme