Meteoroloji'den Kastamonu uyarısı

Kastamonu Valiliği, 7 Mayıs Pazar günü Kastamonu'nun Kuzeyi ve çevre illerde beklenen sağanak yağış nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulundu.

Meteoroloji'den Kastamonu uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Valiliği, 7 Mayıs Pazar günü Kastamonu’nun Kuzeyi ve çevre illerde beklenen sağanak yağış nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı uyarıda bulundu.

Valiliğin sosyal medya hesaplarında paylaşılan duyuruda, Kastamonu ve çevresinde meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım ve ulaşımdaki aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği notu paylaşıldı.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada ise“ Yapılan son değerlendirmelere göre bölgemiz genelinde aralıklarla devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bugün öğle saatlerinde sonra Amasya ve Tokat çevreleri ile, Çorum’un güney doğusu ve Samsun’un iç ve doğu kesimleri ile Kastamonu’nun Kuzeyi, Sinop’un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” uyarısında bulunuldu.

Sağanak yağışın bugün öğleden sonra başlayarak gece yarısına kadar etkili olması bekleniyor.
 

Bakmadan Geçme