• Haberler
  • Genel
  • Meteoroloji Gün Vererek Uyardı, Kastamonu'ya Balkanlardan Kar Yağışı Geliyor

Meteoroloji Gün Vererek Uyardı, Kastamonu'ya Balkanlardan Kar Yağışı Geliyor

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan tahminlere göre, ülkemizin 07.01.2024 (Pazar) gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesi bekleniyor.

Meteoroloji Gün Vererek Uyardı, Kastamonu'ya Balkanlardan Kar Yağışı Geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteorloji 10. Bölge Müdürlüğünün tahminlerine göre, pazar gününden itibaren yurdun Güney ve Batı kıyılarında etkili olacak soğuk ve yağışlı hava zamanla tüm yurtta etkisini hissettirecek.

Çarşambadan İtibaren Tüm Yurdu Etkisi Altına Alacak

Meteoroloji’den yapılan açıklamada yağışların Çarşamba gününden itibaren tüm yurtta etkili olacağı belirtilerek; “10.01.2024 Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte, Ülkemizin güney ve batı kıyı kesimlerinde yağmur, iç ve batı kesimlerde (kıyı kesimler hariç) karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların, güney ve batı kesimler ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz’de yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 10.01.2024 (Çarşamba) günü kuzeybatı kesimlerden başlamak üzere hafta boyunca hızlı ve ani düşüşle mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

Rüzgârın, Pazar ve Pazartesi günleri batı ve iç bölgelerde güney ve batı yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.” ifadeleri kullanıldı.

Kastamonu Kara Doyacak

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, yağışlı havanın Kastamonu Merkez’de pazartesi gününden itibaren etkili olması bekleniyor. Pazartesi günü yağmur şeklinde başlayacak yağışların, Salı günü karla karışık ve çarşamba günü ise kar şeklinde etkili olması bekleniyor.

Kastamonu’nun Ağlı, Araç, Azdavay, Cide, Daday, Devrekani, Doğanyurt, İnebolu, Pınarbaşı, Şenpazar ve Seydiler ilçelerinin ise Pazar gününden itibaren sağanak yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. Diğer ilçelerde ise yağışların Pazartesi gününden itibaren başlaması bekleniyor.

Meteoroloji Gün Vererek Uyardı, Kastamonu'ya Balkanlardan Kar Yağışı Geliyor

Kar kalınlığının 10 cm’ye kadar düştüğü Ilgaz Yurduntepe Kayak Merkezi’nde ise hafta başından itibaren yoğun kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Sıcaklık 10 Derece Birden Düşecek

Öte yandan Meteoroloji’nin tahminlerine göre önümüzdeki haftadan itibaren Kastamonu’da soğuk hava kendisini hissettirecek. Tahminlere göre hava sıcaklıkları 10 derece birden azalacak. 


 

Bakmadan Geçme