• Haberler
  • Siyaset
  • MHP İl Başkanı Emre Şahin: 'Belediye Başkanı Baltacı Mıdır, Erbilgin Midir?'

MHP İl Başkanı Emre Şahin: 'Belediye Başkanı Baltacı Mıdır, Erbilgin Midir?'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu İl Başkanı Emre Şahin, MHP İl Başkanlığı'nda Belediye Meclisi'nde gündeme gelen konulara dair açıklamalarda bulundu.

MHP İl Başkanı Emre Şahin, Mahalli İdareler Seçim Sonuçlarını hatırlatarak; “Mahalli İdareler Seçimlerinin üzerinden 1 aylık bir zaman dilimini geride bıraktık. Kastamonu İl Başkanlığı olarak Kastamonu’da mevcutta yönetmekte olduğumuz 8 adet belediye ile vatandaşlarımıza hizmet etme arzusu içerisindeyiz. Gücümüz yettiğince çalışmalarımızı hızlandırarak, Kastamonulu hemşehrilerimize hizmet etmek için yola çıktık. MHP olarak Kastamonu’da 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde bir önceki 14 Mayıs Milletvekilleri seçimlerine binaen 21 bin civarında artmış bulunmaktadır. 39 bin oy olan oy bandımızı, 60 bin bandına çıkarmış bulunmaktayız. Bu noktada partimize destek veren gerçek dava adamlarına, ülkücü camiaya Kastamonulu hemşehrilerime de teşekkürlerini sunuyorum. İnşallah onları mahcup etmeyeceğiz. Gerek Belediye Başkanlarımız, gerek Belediye Meclis üyelerimiz, gerek İl Genel Meclisi üyelerimiz tüm anlayışımızla onların emrine amade olacaklardır” dedi.

‘Vatandaşımızın Tercihine Saygımız Sonsuzdur’

Kastamonu Belediye Başkanlığı’na değinen Şahin; “Hamiyetli ve erdemli belediyecilik anlayışıyla Kastamonulu hemşehrimizin teveccühüyle CHP’nin Belediye Başkan Adayı Sayın Hasan Baltacı tercih edilmiş ve bu tercih sonrasında Kastamonu Belediyesi CHP yönetimine geçmiştir. Vatandaşımızın tercihine saygımız sonsuzdur. Ancak geçtiğimiz 1 ay içerisinde Belediye Başkanı, 1 adet başkan vekili, 2 adet belediye başkan yardımcısı belirlemiş ve belediye başkan yardımcılarının ve belediye başkan vekillerinin alanlarını da kamuoyuyla paylaşmıştır. İlk günden beri takip ettiğimiz sürece, belediye üzerindeki baskıları yakından takip ediyoruz. Belediyedeki ilk gün itibariyle devir teslim töreni adı altında meydanda gerçekleşen konser ve devir teslim programında siyasi törene dönüşmesi, Kastamonu Belediyesi’nin nasıl bir siyasi baskıyla yönetileceğinin mesajını vermiştir. Bu yetmediği gibi, ilk meclis toplantısında basına yansıyan resim, belediye başkanının oturması gereken makam koltuğuna CHP İl Başkanı’nın oturması, orada yetkisi olmadığı halde Parti Meclis üyesinin orada o fotoğrafı vermesi, bu da siyasi baskıyla Kastamonu Belediyesi’nin nasıl yönetileceğinin resmidir” şeklinde konuştu.

‘Bu Bir Eş Başkanlık mı Doğuyor, Kastamonu Belediyesi’nde?’

Belediyede baskı yönetimi olduğunu vurgulayan Şahin; “CHP İl Başkanı’nın ve Parti Meclis üyesinin belediye içerisinde personele baskı yapması, baskı çalışmasına girmesi, birimleri denetlemesi, yetkisi olmadığı halde birimlerden brifing alması, hafta sonu, hafta içi fark etmeksizin Parti Meclis üyesinin birebir ziyaret gerçekleştirerek, Kastamonu Belediyesi’nde çalışan partili, partisiz tüm arkadaşlarımızı teftiş etmesi, kontrol etmesi bizim kabul etmediğimiz bir anlayıştır. Bu bir eş başkanlık mı doğuyor, Kastamonu Belediyesi’nde? Kastamonu Belediye Başkanı Sayın Hasan Baltacı mıdır, Kastamonu Belediye Başkanı Sayın Hikmet Erbilgin midir? İçeride çalışan partili, partisiz tüm arkadaşlarımız bu konudan ciddi derecede rahatsız. Üzerlerinde böyle yoğun bir baskı altında çalışmaktadırlar. Mobbing çalışması yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

‘Derdimiz Arkadaşlarımızın Yerinin Değiştirilmesi Değildir’

Kastamonu Belediyesi’nde çalışan dava arkadaşlarının olduğunu söyleyen Emre Şahin; “Bu arkadaşlarımız mesai mevhumuna dikkat eden arkadaşlarımızdır. Geçtiğimiz hafta yer değişikliği gündeme geldi. Bu yer değişikliği içerisinde Ülkü Ocaklarımızın mensubu olan, Ülkü Ocaklarımıza hizmet eden, yönetimde bulunan arkadaşlarımızın, daha önceki dönemlerde ocak başkanlığı yapmış arkadaşlarımızın, onların nezdinde sürgün olarak nitelendiren Temizlik İşleri Müdürlüğü emrinde saha temizlik işçisi olarak görevlendirilmesi bizi rahatsız etmiştir. Bundan önceliğimiz şudur, Kastamonu Belediyesi Temizlik biriminde çalışan tüm hemşehrilerimiz bizim için değerli ve kıymetlidir. Bizim arkadaşlarımızın temizliğe verilmesinden ziyade, buradaki anlayışın, burasının bu zihniyet tarafından sürgün yeri olarak gösterilmesi bizi daha da rahatsız etmektedir. Tabii belediye olarak istedikleri gibi yer değişikliği yapma hakkına sahipler. İstedikleri müdürü alıp, istedikleri yer değişikliğini yapmakta hak sahipleridir. Fakat burada bizim ilk yer değişimi itibariyle arkadaşlarımızın bu noktada sürgün adı altında yer değişikliğinin yapılması bizi çok rahatsız etmiştir. Bu sürgün adı altında yeri değiştirilen arkadaşlarımızın hepsi de mesaisine riayet gösteren, devletini, milletini, vatanını seven arkadaşlarımızdır. Bu konuda muhatabımız olan CHP İl Başkanıyla telefon görüşmesini olayın akabinde gerçekleştirdik. Parti Meclis üyesi, eş başkan Hikmet Erbilgin ile de bu konuda duyduğumuz rahatsızlığı dile getirdik. Kendilerine bu arkadaşlarımızın mesailerine riayet gösterdiklerini, hangi okul mezunu olduklarını, neden bu noktada çalıştırılmak istendiklerini ifade ettiğimizde aldığımız cevap ‘Eş başkan Hikmet Erbilgin’in sosyal medya üzerinden seçim döneminde kendisiyle yapılan olumsuz eleştirilerden dolayı bu arkadaşları cezalandırma’ adı altında böyle bir mobbing uygulaması gerçekleştirdiğinin ifade ettiler. Kendisinin ifadesidir. Bu şekilde bir konuyla karşılaştık ve bu konuda kendilerini uyardık. Bu işin yanlış olduğunu, kamunun da bu işten rahatsız olduğunu ve öncelikle MHP olarak bizim bu konuda duyduğumuz rahatsızlığı dile getirdik. Kendilerinden dönüş bekledik. Kendileri de birkaç gün içerisinde tekrar değerlendirip, dönüş yapacaklarını ifade ettiler ama ne yazık ki herhangi bir geri dönüş olmadı. Derdimiz arkadaşlarımızın yerinin değiştirilmesi değildir. Sadece arkadaşlarımızın mobbing adı altında kamuoyu önünde rencide edilmek istenmesi bizi, partimizi ciddi manada rahatsız etmektedir” dedi.

‘Ülkü Ocaklarından Haydut, Hain, Hırsız Çıkmaz’

Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Şahin; “Tüm bunlar yetmezmiş gibi Belediye Başkanı tarafından yeri değişen arkadaşlarımızın bağlı bulunduğu müdürlükler aranarak, bu arkadaşlarımızın sağda solda değil, insan yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde ve gündüz vardiyalarında çalıştırılması ve kamuoyu huzurunda böyle bir algıya sebebiyet vermek istemeleri bizi daha da üzmüştür. Ülkü Ocakları mensupları vatanını, milletini ve bayrağını seven benim dava arkadaşlarımdır, benim kardeşlerimdir. Hepsinin yanındayız, hepsinin arkasındayız. Ülkü Ocaklarından haydut, hain, hırsız çıkmaz. Çıksa çıksa kahramanlar çıkar, şehitler çıkar, vatanını, milletini seven dava adamları çıkar. Bu konuyu da kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

‘Eleştirilerle mi Yönetecekler 5 Yıllık Süreyi?’

Açıklamalarına devam eden MHP İl Başkanı Emre Şahin; “Hamiyetli ve erdemli belediyecilik anlayışıyla hizmet ettiklerini ifade eden, basın ve medya organlarında bangır bangır kendi yaptıklarını kamufle etme çabasıyla, eleştiriyle bir ayı geçirdiklerini hep birlikte gördük. Bir Parti Meclis üyesinin Kastamonu Belediyesi’nde bir oda tahsis edilerek, burada personeli teftiş etme, personelleri sorgulama yetki var mıdır? Ayrıca yine Parti Meclis üyesinin Kastamonu Belediyesi’nin alt katında bulunan otoparkta Belediye Başkan Yardımcısına ait bölümleri kullanarak ve aracını belediye personeline yıkatmasının neresinde hamiyetli belediyecilik vardır? Sosyal medya yoluyla kendilerinin yaptıklarını örtbas edip, eleştirilerle mi yönetecekler 5 yıllık süreyi? Biz CHP yönetiminde Cide Belediyesi’ni devraldık. Aldığımız belediyenin durumunu da tüm kamuoyu biliyordur. Makam araçlarının hacizleriyle, gelirin çok üstündeki bir borçla devraldığımız bir belediyedir. Belediye Başkanlığımız ilgili açıklamaları yaptılar. Şu anda Sayıştay ve denetim noktasında taleplerimizi de ilettik. Bizim de şunu alıp, bunu verdiniz diye kamuoyunu meşgul etmemiz mi gerekiyor, yoksa oradaki vatandaşlarımıza nasıl hizmet edebiliriz, bu cendereden nasıl çıkarabiliriz, oradaki vatandaşlarımıza hizmet yoluyla neler yapabiliriz mi düşünmemiz gerekiyor? Bizim bütün belediye başkanlarımız içerisinde bulunduğu durumu nasıl atlatabileceğini, hemşehrilerimize nasıl hizmet edebiliriz derdine düşmüşken, Kastamonu Belediyesi yönetiminin durmadan kamuoyunu meşgul etmesi bizi ziyadesiyle rahatsız etmektedir. Onları laf üretmeye değil, icraat üretmeye davet ediyorum. Bizim dönemimizle gündem yaratma çabası içerisindeler. Bu konuyla ilgili gerekli açıklamayı dönemin Belediye Başkanımız Sayın Galip Vidinlioğlu önümüzdeki günlerde yapacaklar. Bizim döneminde yapılan, sanki bazı medya kuruluşlarına usulsüz para aktarılmış gibi kamuoyunu yanlış yönlendirmelerle ilgili olarak, hepsinin ihalesi yapılmış ve karşılığında bir hizmet alınmıştır. Şimdi kendi medya organlarıyla yapacakları anlaşmalar için mi bizim dönemimizi eleştirerek kamufle etmeye mi çalışıyorlar? Ya da belediye teslim töreninden hemen sonra belediye önünde gerçekleşen programları kendi aralarında teklif mektuplarını doldurup, şipşak fatura şeklinde hazırlamalarını da kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Onlar ne demek istediğimi gayet iyi anlayacaklardır” ifadelerini kullandı.

‘Laf Üretmeye Değil, Hizmet Üretmeye Davet Ediyorum’

Tüm belediye çalışanlarının yanında olduklarını söyleyen Şahin; “Bu konuların takipçiyiz. MHP İl Başkanlığı olarak Kastamonulu hemşehrilerimizin hizmet alması noktasında bizde üstümüze düşeni yapmak üzere bir siyaset gerçekleştiriyoruz. Onları da laf üretmeye değil, hizmet üretmeye davet ediyorum. Geçtiğimiz günlerde yine müdür değişiklikleri meydana geldi. Bunlar hakları. Fakat burada rencide edici, kamuoyu nezdinde sürgün niteliği noktasında hareket etmesinden rahatsızız. Ülkü Ocaklarımız hakkında yapılan açıklamalardan da rahatsızız. Ülkü Ocakları fertlerini, Ülkü Ocaklarına hizmet eden değerli dava arkadaşlarımı, yapılan bu açıklamalarla olumsuz bir kamuoyu noktasına getirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Burada bahse geçen çadırla ilgili ödenen meblağların Kastamonu Belediyesi tarafından ödendiği noktasında kamuoyuna yanlış bir bilgilendirme yapılmıştır. Bu ödenen faturaların dekontlarıdır. Kendileri de bilgi sahibidir. Fakat amaç vatandaşı doğru bilgilendirmek değil, bizim camiamız üzerinde olumsuz bir etki yaratıp, kendi stratejilerini nasıl güdebiliriz derdine düştükleri için, vatandaşa personel alımı noktasında verdikleri sözleri nasıl gerçekleştirebileceklerinin hesaplarını yaptıkları için arkadaşlarımızı mobbing altında çalıştırıp, istifaya zorlamak ve yerine personel almak olacağını herhalde bütün kamuoyu farkındadır. Gözümüz üstlerindedir. Niyetimiz hemşehrilerimizin hizmet almasıdır. Kendilerini vaat ettikleri projeleri gerçekleştirmeye ve belediye başkanının kim olduğunu kamuoyuna göstermeye davet ediyorum. Kastamonu Belediyesi’nin mevcut belediye başkanı tarafından değil, Parti Meclisi üyesi Hikmet Erbilgin tarafından yönetildiği açık ve nettir. İnanıyorum ki kendi partisi içerisindeki gerçek Atatürkçü arkadaşlarımızın da bu noktada duydukları rahatsızlıklar vardır” şeklinde konuştu.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme