Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi Düzenlendi

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Seyhan Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlemiş olduğu 10'uncu Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresine 'Geleneksel Seramik Sanatının Yaşatılmasında Ustaların Rolü: Yaşayan İnsan Hazinesi Salim Yaşar' başlıklı bildirisi ile katıldı.

Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi Düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

16 farklı ülkeden ulusal ve uluslararası düzeyde 230 katılımcının yer aldığı etkinlik Ankara Meyra Otel Kongre Salonlarında yürütüldü. Kongre kapsamında 12 Aralık 2023 tarihinde Millet Kütüphanesi Kongre Salonu’nda Türk Kültürü Tanıtım Filminin Gösterimi yapılmış olup, Prof. Dr. Umay Türkeş Günay’ın Türk Halk Kültürü üzerine yaptığı konuşmanın ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ve Emine Erdoğan’ın konuşmaları gerçekleşti.

Kongrede gelenek, görenek, inançlar, maddi kültür, müzik, oyun, eğlence somut olmayan kültürel miras, halk edebiyatı ve genel konuların da yer aldığı bildiri sunumları gerçekleştirildi. İlgili kongre akademisyen ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme