• Haberler
  • Siyaset
  • Milletvekili Ekmekci, Vekilleri İstiklal Yolu'na Davet Etti

Milletvekili Ekmekci, Vekilleri İstiklal Yolu'na Davet Etti

AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci TBMM'deki Genel Kurul Toplantısı'nda İstiklal Yolu Yürüyüşü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Ekmekci TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasında; “100 yıl önce İnebolu’ya İstiklal Madalyası veren Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kürsüsünden bugün hitap etmenin kelimelere sığmayan onurunu ve heyecanını yaşıyorum. Milletçe coşku içinde kalbimizde hissettiğimiz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum. İstiklalimizin tüm şehitlerinin ruhları şad, mekanları cennet,   istikbalimizin gençlerinin yolu açık olsun.100 yıl önce İnebolu’ya İstiklal Madalyası veren Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kürsüsünden bugün hitap etmenin kelimelere sığmayan onurunu ve heyecanını yaşıyorum. Çatısını emperyalizme daim kalkan eden Gazi Meclisimiz, 11 Şubat 1924 tarihinde çıkardığı 66 numaralı kanunla, İnebolu Mavnacılar Loncası şahsında İnebolu’muzu Beyaz Şeritli İstiklal Madalyası ile onurlandırdı ve 16 Mayıs’ta madalya İnebolu’da halkımıza teslim edildi. Ülkemizin İstiklal Madalyalı tek ilçesinin vekili, sözcüsü, evladı olmanın gururunu anlatabilmek hak verirsiniz ki mümkün değil” ifadelerini kullandı.

‘Hamamcı Kadı Salih Reis’i Bu Kadim Ülke Asla Unutmaz’

Konuşmasının devamında Türk Milletinin kahraman ruhuna değinen AK Parti Milletvekili Serap Ekmekci; “Değerli milletvekilleri İstiklal Savaşı’nın başlamasıyla, Anadolu’ya insan, cephane ve diğer malzemenin tek giriş kapısı oldu İnebolu. İstiklal Savaşına destek olmak üzere, İstanbul başta olmak üzere gemiler dolusu destek İnebolu sahiline getirildi. Açıkta demirleyen gemilerdeki yükü İnebolulu Mavnacılar Loncası denk kayıkları ile karaya çıkardı. Genci yaşlısı, kadını erkeği ile yiğit İnebolular bu mukaddes görevi İstiklal Savaşı süresince sürdürdü. Omuzdan omuza, elden ele, yeri geldi İnebolu’yu bombalayan yunan savaş gemilerinden atılan toplara gövdelerini siper ederek, vatan uğruna canlarını hiçe sayarak. İlerlemiş yaşına rağmen yüreği vatan sevdasıyla alev alev yanan Hamamcı Kadı Salih Reis’i bu kadim ülke asla unutmaz. Bedeninden ağır o top mermilerini iman ile dizlerinin üzerine çökmeden, gelecek nesillere vatanı emanet etmenin inancıyla taşıdı. Dönemin Kastamonu Bölgesi Komutanı Muhittin Paşa yaşına hürmeten Kadı Salih Reis’in omzundaki cephaneyi almak ister, ‘Bana yardımı bırak düşman gemileri geliyor. Git bir sandık cephanede sen omuzla’ cevabını alınca Muhittin Paşa, ‘Bu millet ölmez, bu millet esir olmaz’ der. Hamamcı Kadı Salih Reis şahsında kahramanlarımızı rahmet, minnet ve asla bitmeyecek vefa ile anıyorum. İnebolu Mavnacılar Loncasının bilabedel gemilerden sahile taşıdığı malzeme, kağnılara yüklendi, Kastamonu ve Çankırı üzerinden cepheye ulaştırıldı. Kağnı kolları, bedenlerle örülmüş bir lojistik hattıydı. Dondurucu ayaz ve tipide, bebeğinin battaniyesini cephane üzerine örten, bu yolda şehit düşen Şehit Şerife Bacı şahsında kahraman Kastamonu kadınlarını selamlıyorum, şehitlerimize rahmet olsun. İnebolu ve tüm ilçeleri ile Kastamonu, kadını erkeği, genci yaşlısı ile tüm dün İstiklal savaşında olduğu gibi, bugün ve gelecekteki İstikbal savaşımızda daim devletimizin emrinde, canını hiçe sayacak, aynı ruha sahip. Kastamonu’nun Hamamcı Kadı Salih Reisleri, Şehit Şerife Bacıları bitmez” dedi.

‘Geleceğe Sağlam Adımlarla ve Güven İçinde Yürüyoruz’

Milletvekillerini düzenlenecek olan İstiklal Yürüyüşü’ne davet eden AK Parti Milletvekili Serap Ekmekci; “Devletimizin İnebolu ve havalisine olan verdiği emsalsiz kıymet günümüzde de devam ediyor. Kastamonu-İnebolu karayolu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın günümüzdeki en yüksek bütçeli projesi olarak sahada devam ediyor. İnebolu’muz ulaşım projeleri tamamlandığında eski günlerindeki lojistik, üretim ve turizm merkezi özelliğini yeniden kazanacak. 9 Haziran İnebolu’nun Şeref ve Kahramanlık Günü’nü Gençlik ve Spor Bakanlığımızca düzenlenecek ve geleneksel hale getirdiğimiz İstiklal Yolu Yürüyüşü ile taçlandıracağız. Şeyh Şaban’ı Veli’yi Anadolu’nun 4 manevi direğinden biri olarak kabul ediyoruz. Anadolu’muzun İslamlaşmasını sağlayan ve yarınlarımıza pusula olan alimlerimizi, evliyalarımızı Kastamonu’da başlayacak olan 29’uncu Şeyh Şaban’ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Haftası etkinliğimizde anmaya siz kıymetli milletvekillerimizi davet ediyorum. Dışarıdaki yedi düvele de meydan okuyoruz, içerdeki emperyalizmin işbirlikçisi hain çetelere de. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’nda mazlum milletlerin kıvancı olarak geleceğe sağlam adımlarla ve güven içinde yürüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme