Mühendisler Ankara'da Bir Araya Geldi

Türk Mühendisler Derneği'nin düzenlemiş olduğu 'Türkiye Yüzyılında Mühendisler: Sorunlar ve Çözüm Önerileri' konulu çalıştay Ankara'da gerçekleştirildi.

Türkiye genelinden 64 il temsilcisinin buluştuğu ve mühendislerin sorunlarının konuşulduğu çalıştaya Kastamonu'dan ise Türk Mühendisler Derneği İl Temsilcisi ve aynı zamanda Türk İmar Sen İl Temsilciliği görevini de yürüten İnşaat Mühendisi Seyyid Tombul katıldı. 

Türk Mühendisler Derneği tarafından düzenlenen "Türkiye Yüzyılında Mühendisler Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulu çalıştaya Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurul Üyesi Dr. Osman Coşkun, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Demirci, Yücel Kazancıoğlu ve Zafer Çelik, Çevre Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ahmet Kırmızı, Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Hasan Türkyılmaz, Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, OSTIM Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Kıvrak ve Akgün Teknoloji Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Hamdi Atalay da katılım sağladılar.

Çalıştay gündeminde mühendislik meslek kanunu, teknik sorumluluk tazminatı, ek gösterge artışı, üniversitelerde mühendislik bölümlerinin kontenjanlarının azaltılması, kamuda çalışan mühendislerin maaş ve özlük haklarının iyileştirilmesi ve özel sektörde çalışan mühendislerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi gibi birçok konu ele alındı.

Bakmadan Geçme