Muhtar Karabacakoğlu: 'Karaçomak güzel bir hale gelecek'

Kastamonu Budamış Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu, Karaçomak Deresi 3'üncü kısım ıslah çalışmalarının başladığını belirterek açıklamalarda bulundu.

Muhtar Karabacakoğlu: 'Karaçomak güzel bir hale gelecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Budamış Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu, Karaçomak Deresi 3’üncü kısım ıslah çalışmalarının başladığını belirterek açıklamalarda bulundu.

Uzun zamandır ıslah çalışmasının başlaması için mücadele verdiklerini ve alanın imarlı olduğu için yapılaşmanın daha düzgün bir vaziyette ilerleyeceğini anlatan Karabacakoğlu; “İklim değişikliğinden dolayı Kastamonu’da sel, dolu ve çeşitli afetler yaşanabiliyor. Allah muhafaza burada bir tıkanma yaşanabilirdi ama bu ıslah ile birlikte bunun önüne geçilecek. Baraj kısmına olan kısım hem güzel bir hale getirilecek hem de imarlı alan olarak imara geçmiş olacak” dedi.

“YÜKLENİCİ FİRMA ISLAHIN YILSONUNA TAMAMLANACAĞININ BİLGİSİNİ VERDİ”

Karabacakoğlu, tek tarafa 2 bin 559 metre olmak üzere toplamda 5 bin 118 metrelik bir ıslah yapılacağını dile getirerek; “A.H.K Enerji İnşaat adlı yüklenici firma yılsonunda ıslahın tamamlanacağının bilgisini verdi. Birçok vatandaşımız arsalarını tarla olarak kullanıyor ve geçen seneki afette birçok arsa zarar görmüştü. Vatandaşlarımızın arazisi böyle bir tehlikeden kurtulmuş olacak. Ayrıca cuma pazarı ve itfaiye tarafından Karaçomak Deresi boyunca yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve ayrıca yolumuz olacak. Budamış’ın yol sorunu da çözülmüş olacak. İleride imar çoğalırsa belediye otobüsleri de çok rahat bir şekilde gelebilecek” diye konuştu.

“BURASI İNŞALLAH GÜZEL BİR HALE GELECEK”

Mahallerinde anaokulu, ilköğretim okulu, ortaokul ve lise yapılacak 43 bin metrekarelik bir okul yeri bulunduğunu aktaran Karabacakoğlu; “Milli Eğitim Müdürlüğü’müz ile daha önce görüşmüştük. Islah yapılmadan bir şey yapamayacaklarını söylemişlerdi. Islah ile birlikte inşallah bu okullarımız ile ilgili de gelişmeler gün yüzüne çıkacaktır.  Devletimizden, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü Bey’den, AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu’na çok teşekkür ederiz. Büyük emekler sarf ettiler, Allah razı olsun. Burası inşallah güzel bir hale gelecek” dedi.

“EN BÜYÜK HAYALİM MAHALLEMİZE BİR KAPALI SPOR SALONU KAZANDIRMAK”

Islah çalışmalarından dolayı mutlu olduğunu ve mahallede yaşayan çocuklara futbol sahası kazandırmak için çaba göstereceğini dile getiren Karabacakoğlu; “Maalesef mahallemizin bulunduğu tarafta sosyal tesisimiz eksik. Benim en büyük hayalim mahallemize bir kapalı spor salonu kazandırmak. Gençlerimizin oynayabileceği bir futbol, basketbol sahası olması lazım çünkü çocuklar oyun oynamak için çok uzaklara gidiyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin kötü şeylere yönelmemesi konusunda spor güzel bir meşgale olabiliyor. Ayrıca sosyalleşmelerine de kapı açıyor. Tesisi kazandırmak için elimden ne geliyorsa yapacağım” dedi.

“CEZAEVİ VE KUZEYKENT OTOBÜS HATLARININ BUDAMIŞ’A GELMESİ TALEP EDİYORUZ”

Belediye otobüsleriyle ilgili de yaşadıkları sorunu dile getiren Karabacakoğlu; “Bizim oraya sadece süt değirmen otobüs hattı geliyor. Eski hastanemizin üstünde şu anda mevcut olarak cezaevi ve Kuzeykent otobüsleri duruyor. Bu otobüslerin orada yolcu taşıma potansiyelleri yok. Ayrıca Budamış’tan otobüse binenler meydana gelince, cezaevine biniyorlar. Böyle olunca da iki defa para ödemiş oluyorlar. Geri dönüşte de aynısı oluyor. Bununla ilgili bu iki hattın da Budamış Mahallesi’ne gelmesini talep ediyoruz. Bu konuyla ilgili de kurumlara dilekçemi verdim” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme