• Haberler
  • Asayiş
  • Muhtarın Sosyal Medya Hesabı Çalındı, Vatandaşlar Dolandırıldı

Muhtarın Sosyal Medya Hesabı Çalındı, Vatandaşlar Dolandırıldı

Saraçlar Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Yapan'ın sosyal medya hesabı dolandırıcılar tarafından kopyalanarak, hesap üzerinden vatandaşlar mağdur edildi.

Vatandaşların kendisini aramaları sonucu olayı öğrenen Muhtar Ali İhsan Yapan; “Sabahın ilk saatleri dostlarım beni telefonla arayarak durumu haber verdi. Arkadaşlarım ‘Muhtarım Facebook hesabın kopyalanmış, vatandaşın biri para talep ediyor’ diyerek beni uyardı. Hemen sosyal medyadan paylaşım yaptım, ‘Hesabım kopyalandı gelen asılsız mesajlara itibar etmeyiniz’ diye. Fakat öğlen civarı mahallemizde oturan bir vatandaşım aradı eksi paradan 9 bin TL çekildiğini söyledi. Maalesef kart bilgilerini vermiş.  Kendisini uyardım ve bilgilendirdim. ‘Müşteri temsilcisini ara ve kartlarını kapat ve gerekirse savcılığa suç duyurusunda bulun’ dedim kendisine. Kendisi biraz rahatsız ve o yüzden pek ilgilenemedi. Daha sonrasında dolandırılan vatandaşın oğlu yazdı bana; ‘Sizi arayacaktım ancak daha sonrasında ihmal ettim, babamın yanına gidince şifreyi atıver muhtarım’ demiş, bu mesajdan sonra anladım ancak iş işten geçmişti. Sadece duyumlara göre yine o arkadaşların 120 bin gibi bir meblağ daha çekilmiş. Ama bu rakam hakkında beni arayan soran olmadı ve bilgilendirmede olmadı. Bu 9 bin çekilen arkadaştan başka kimse konuyla ilgili bana ulaşmadı” dedi.

‘Böyle Yardım İçerikli Mesajlar Gerçeği Yansıtmıyor’

Vatandaşlara uyarıda bulunan Yapan; “İnşallah vatandaşlar bundan sonra daha dikkat eder ve böyle bir tuzağa düşmez. Artık her taraf karışık bir hale geldi. Millet nerden para kazanacağını şaşırdı. İnşallah bundan sonra hayat mücadelesini zorlukla yerine getirenlerin başına bir şey gelmesin. Kimse böyle bir mesaj türü ihbarlara inanmasın. Böyle yardım konusu söz konusu olunca bizler zaten bilgilendirmek için ararız. Ve mahallede oturan vatandaşlara da yine telefonla arayıp bilgilendiririm. Bire bir görüşme sağlayarak yardımlardan haberdar ederim. Böyle asılsız mesajlara umarım bundan sonra inanmazlar. Böyle yardım içerikli mesajların gerçeği yansıtmadığını belirtmek istiyorum. Çok geçmiş olsun” dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme