Musa Özdağ Anıldı

TÜRKAV Şubesi ve Kutlu Bilgi Derneği tarafından, 6 Şubat 2023 tarihinde vefat eden Mehmet Feyzi Efendi'nin talebesi, ilahiyatçı, eğitimci, yazar Musa Özdağ için 'Kur'an'a Adanmış Ömür' temasıyla anma programı düzenlendi.

Musa Özdağ Anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gümüşlüce’deki kabri başında başlayan programa Musa Özdağ’ın ailesi, çok sayıda talebesi, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda Kastamonulu katıldı. 

TÜRKAV Şube Başkanı Kamil Çonkor katılımcıları selamlayarak; “Peygamber Efendimiz (SAV). ‘Âlimler, peygamberlerin varisleridir. Peygamberler altın ve gümüş miras bırakmaz; sadece ilim miras bırakırlar. O mirası alan kimse, bol nasip ve kısmet almış olur’ buyuruyor. Efendimiz Aleyhisselam’ın ifade buyurduğu o mirası aldığına, bolca nasiplendiğine ve nasiplendirdiğine hepimizin bizzat şahit olduğu Musa Özdağ Hocamızı, Hakk’a yürüyüşünün 1’inci yılında anmak üzere toplandık. Rabbim şu güzide topluluğu da toplantımızı da mübarek eylesin. Musa Özdağ Hocamız kendine has dil ve üslubu ile birçok eser kaleme almış, sayısız öğrenci yetiştirmiş, Merhum Feyzi Efendi’den aldığı emaneti, yazdığı kitaplar vasıtasıyla bizlere ulaştırmış, emaneti bizlere teslim ederek aramızdan ayrılmıştır. Kendi kaleme aldığı eserlerinin yanında Hocamızın dersleri de çağın imkânları ölçüsünde kayıt altına alınmış, zaman içinde bu kayıtlar öğrencileri tarafından yazıya geçirilerek basılmıştır. Benzer çalışmalar hala devam etmektedir. Kıymetli Hocamız, Hak ve hakikat yolunda geçirdiği bereketli ömrünü; sevgi, sabır ve emekle yetiştirdiği birçok öğrenci; ilim, irfan ve feyiz dolu birçok eserle tamamlayarak 6 Şubat 2023 tarihinde emanetini sahibine teslim etmiştir. Yüce Rabbim Hocamızı rahmetiyle kuşatsın. Bizleri de himmetinden ayırmasın. Acımız derin ve hala çok taze… Ancak bu gün bedenen aramızdan ayrılışının 1. yılında Onu anmaya, anlamaya ve yâd etmeye çalışacağız. Ömrünü Kur’an’a adamış bir âlimi, bir Kur’an aşığını birkaç dakika içinde anlatmaya çalışmak hem O’nun ruhaniyetine haksızlık olur hem de buna bizim lügatimiz yetmez. Bu sebeple ben bu gün farklı bir tarzda hocamızın kendi sözleriyle onu anlatmaya çalışacağım. Şu ifadeleri, kendi yaşadığı hayatın özeti şeklindedir: ‘Bu âlem tefsir âlemidir. Görünen her şeyin sadece göründüğü kadar olmadığı bir gerçektir. Onun için tefsire muhtaçtır.’ ‘Kafamız ve gönlümüz Kelamullah ile dopdolu bir vaziyet almalıdır. Öyle ki, konuşurken Onunla konuşmalı, söylerken Onunla söylemeliyiz. İşte bu durumda insan sanki somutlaşmış bir Kur’an olur.’ ‘Gezginlerin en hayırlısı, gezisini Kur’an dünyasında gerçekleştirendir.’ ‘“Gerçek âlim, bilge kişiliğini benlik taslayarak ortaya koymaz. Bilakis, bilgece işler yaparak, hikmetli ve sırlı beyanlarda bulunarak, bu yönden ve bu yandan insanları kendinden haberdar eder. Bunu da ancak ilim yolunda olanlar bilir ve anlar.’ Bizler hocamızdan; Kur’an’ı da öğrendik Sünneti de, ilim de öğrendik, adamlık da, milli ve manevi istikametin şeklini, tarzını, duruşunu da, dini de öğrendik, milliyeti de, milliyetçiliği de, Türklüğü de öğrendik, Müslümanlığı da, Ahlakı da öğrendik, kardeşliği de… Velhasıl bizi biz yapan ne varsa hocamızdan öğrendik.  Rabbim Ondan razı olsun. Bizleri de kendisine layık eylesin” ifadelerini kullandı. 

Çonkor’un konuşmasından sonra Kur’an tilaveti yapıldı ve Prof. Dr. Saime İnal Savi Sosyal Bilimler Lisesi Din Kültürü Öğretmeni Mehmet Uzun tarafından hatim duası yapıldı. Katılımcılara yapılan ikramın ardından programın ilk bölümü sona erdi. 

Panel Düzenlendi

Musa Özdağ’ı Anma Programı’nın 2’nci bölümü Halk Eğitimi Merkezi’ndeki panelle devam etti. İstanbul Çamlıca Camii İmam Hatibi Hafız Yunus Balcıoğlu’nun Kur’an tilavetiyle başlayan panelde, Kastamonu Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Yakupoğlu panel başkanı olarak yer alırken, Şeyh Şaban-ı Veli AİHL Meslek Dersleri öğretmeni Dr. Hüseyin Sıcak, Musa Özdağ hocanın ilmi yönünü, İstanbul Çamlıca Camii İmam Hatibi Yunus Balcıoğlu, Musa Özdağ hocanın şahsiyetini ve Kastamonu Müftülüğü Vaizesi F. Melek Özdağ Karabulut ise Musa Özdağ hocanın ailevi yönünü anlattılar. Panel, konuşmacılara plaket takdimi ile sona erdi. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme