MÜSİAD Şubesi, Genel Kurulda Yerini Aldı
MÜSİAD'ın 28'inci Olağan Genel Kurulu, İstanbul'da yoğun bir katılım ve coşkulu atmosferle Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.
MÜSİAD’ın 28’inci Olağan Genel Kurulu, İstanbul’da yoğun bir katılım ve coşkulu atmosferle Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen genel kurula, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, çok sayıda bakan, milletvekili, üst düzey bürokrat ve diğer ülkeleri temsilen büyükelçiler katılım sağladı. Genel kurulda; ekonomik kalkınma, küresel çalkantılar, yatırım vizyonu ve Türkiye Yüzyılı hedefleri masaya yatırıldı.
Kastamonu iş dünyasını temsilen MÜSİAD Şube Başkanı Sadık Kışlı, Başkan Yardımcıları İlhan Dalahmetoğlu, Ayhan Vural, Cemal Kebecioğlu, Salih Çoşkun ve Muhammed Sami Perk genel kurulda yer aldı. 7’nci Dönem Genel Başkanı Mahmut Asmalı, görevi 8’inci Dönem Genel Başkanı Burhan Özdemir’e devretti. Yeni dönemin üretim, ihracat ve kalkınma adına güçlü bir vizyonla ilerlemesi temenni edildi.
Genel kurulun ardından Kastamonulu heyet, AK Parti İstanbul İl Başkanı ve kıymetli hemşerimiz Abdullah Özdemir’i makamında ziyaret ederek başarı dileklerini iletti. Ziyarette Kastamonu’nun üretim gücü, yatırım imkânları ve geleceğe dair stratejik adımlar üzerine istişarelerde bulunuldu. İstanbul Programı kapsamında Kastamonulu Üst Düzey Bürokratlar, Yöneticiler, dernekler, İstanbul’da faaliyet gösteren çok sayıda Kastamonulu sanayiciye ait fabrika ve işletmeler ziyaret edildi.
‘Üretimin Olduğu Yerde Ulaşımdaki Sıkıntıların Önü Açılır’
MÜSİAD Şube Başkanı Sadık Kışlı; “Bu ziyaretlerde yalnızca bir selamlaşma değil; aynı zamanda güçlü bir mesaj verildi: Kastamonulu iş insanları memleketlerine yatırım yapmaya hazır, yeter ki uygun zemin sağlansın. Kastamonu’nun kaderi ulaşımla değil, üretimle değişir, İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz iş dünyası ziyaretleri, bize çok net bir tabloyu bir kez daha gösterdi. Kastamonulu iş insanlarımız doğdukları topraklarla gönül bağını koparmamış. Ancak geri dönüş için sadece yol ya da vaatlerin yeterli olmayacağını, üretim, nitelikli iş gücü ve gelecek sunan vizyoner projeler olması gerektiğini söylediler. Üretimin olduğu yerde ulaşımdaki sıkıntıların önü açılır. Kastamonu’da katma değerli üretim olabilmesi için, nitelikli iş gücüne ihtiyaç vardır. Nitelikli iş gücünün oluşabilmesi için tersine göçün olması gerekir. Evet, ulaşım ve yol önemlidir ama insanı döndürecek olan şey, o yolun sonunda bulacağı iştir, üretimdir, vizyondur, umuttur. Gençlerimiz memlekete döndüğünde bir gelir kapısı, bir yaşam standardı, bir gelecek görmeli. Yani tersine göç, ancak iş sahaları açıldığında, tarımda ve sanayide nitelikli yatırımlar yapıldığında mümkün olur. İstanbul’daki Kastamonulu iş insanlarında gördüğümüz güç, tecrübe ve sermaye memlekete akabilir. Bu potansiyeli Kastamonu’ya çekebilirsek, yalnızca nüfus değil; üretim de geri döner. İşte bu nedenle MÜSİAD Kastamonu olarak hedefimiz; İstanbul başta olmak üzere gurbetteki hemşerilerimizle Kastamonu arasında yatırım köprüleri kurmak ve bu topraklarda yeniden istihdam, yeniden üretim ve yeniden umut inşa etmektir. Tersine göç, planlı projelerle, üretim odaklı yatırımlarla ve sahada aktif çalışmayla hayata geçer. Yol değil; istihdam insanı döndürür. Tersine göç konusu üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.