Nevruz Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Kastamonu Üniversitesi'nde birliğin, kardeşliğin, bereketin ve baharın simgesi olarak kabul edilen 'Nevruz Bayramı' kutlamaları Merkezi Yemekhane önünde bulunan etkinlik alanında gerçekleştirildi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kasım Yenigün ve Prof. Dr. Mehmet Atalan'ın yanı sıra akademik ve idari personel ve öğrencilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleşen kutlama etkinliği büyük ilgi gördü.

Nevruz Bayramı Coşkuyla KutlandıEtkinlik, Kuzeykent Bayrak Anıtı'ndan Merkezi Yemekhane önüne yapılan yürüyüşle başladı ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşuyla devam etti. Açılış konuşmalarını yapan Türk Halk Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Gülten Küçükbasmacı, programın açılışında yaptığı konuşmada, Nevruz Bayramı'nın Türk kültüründe taşıdığı öneme vurgu yaptı. Küçükbasmacı, Nevruz'un binlerce yıllık geçmişiyle kök salmış bir geleneğin temsilcisi olduğunu belirtti. Ayrıca, Nevruz'un doğanın uyanışı, bereketin ve bolluğun simgesi olarak Türk toplumunda özel bir yere sahip olduğunu ifade etti. Bayramın birlik, beraberlik ve dayanışmanın güçlenmesine vesile olduğunu vurgulayan Küçükbasmacı, kültürel mirasımızın gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılması adına Nevruz'un kutlanmasının önemine dikkat çekti.

Raksan Halk Dansları Topluluğu Sahne Aldı

Nevruz Bayramı Coşkuyla KutlandıAçılış konuşmasının ardından, Afganistan ve Kırgızistan’dan gelen uluslararası öğrencilerin kendi ülkelerine ait yöresel dans, oyun ve eğlencelerini sergilemesiyle devam etti. Programın devamında, Kastamonu Üniversitesi Raksan Halk Dansları Topluluğu sahne aldı. İzleyicilere unutulmaz anlar yaşatan Raksan Halk Dansları Topluluğu, geleneksel Anadolu müziği eşliğinde performanslarını sergiledi. Farklı kültürlerin buluştuğu bir etkinlikte, gösterilerin ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve diğer katılımcılar, geleneksel Nevruz ateşini yakıp üzerinden atladı. Ardından, Türklerin Ergenekon'dan çıkışını tarihsel olarak simgeleyen örs üzerinde demir dövme gösterisi gerçekleştirildi.

Programın sonunda, katılımcılara ve gösteri sunan ekiplere teşekkür edilerek etkinlik sona erdi. 

Bakmadan Geçme