O İlçelere Gazete Dağıtımı Durduruldu

İlçelere günlük gazete dağıtımı yapan Turkuvaz Dağıtım Pazarlama A.Ş. 1 Haziran 2024 tarihi itibarı ile Araç ve Taşköprü ilçesine günlük gazete sevkiyatını durdurdu.

Turkuvaz Dağıtım Pazarlama A.Ş.  1 Haziran 2024 tarihi itibarı ile yurt genelinde 146 yerleşim yerine gazete dağıtımını durdurdu. 146 yerleşim yerinde ikamet eden vatandaşlar, bundan böyle ulusal ve yerel gazeteleri okuyamayacak.

Dijital dünyanın hızlı bir şekilde toplum hayatına girmesi ile birlikte basılı gazetelerde can çekişmeye başladı. Kastamonu’nun ilçelerine günlük gazete dağıtımı yapan Turkuvaz Bayisi, satılan gazetelerin yakıt giderini dahi karşılamadığı gerekçesiyle Taşköprü, Araç, Germeç ve İğdir’e gazete sevkiyatını durdurdu.

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Erkan Yılmaz, alınan kararın gazetelerin yanı sıra vatandaşları da mağdur edeceğinin altını çizdi. Karara her kesimin tepki göstermesi gerektiğini kaydeden Yılmaz, gazete dağıtımı noktasında gerekli yasal düzenlemenin de derhal yapılması gerektiğini ifade etti. 

Taşköprü, Araç, Germeç ve İğdir’de bundan böyle ulusal gazetelerin yanı sıra yerel gazetelerin de satışının yapılamayacağını söyleyen Yılmaz, bu yanlıştan kısa sürede dönüleceğine inandıklarını ifade etti.

Bakmadan Geçme