Obrucak Barajı Sulaması Hızla Devam Ediyor

Kastamonu Obrucak Barajı sulaması inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor.

Obrucak Barajı Sulaması Hızla Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Kastamonu ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor. 16 Şubat 2017 tarihinde sözleşmesi imzalanarak yer teslimi yapılan Obrucak Barajı Sulaması 140.579,00 dekarlık zirai arazinin modern borulu sistemle sulanmasını sağlayacak. Obrucak Barajı sulaması inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Kastamonu ilinde bulunan 140.579,00 dekarlık tarım arazisinde modern borulu sistem ile sulama yapılacak. Bölgede yapılacak sulu tarım ile 2024 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 1 milyar 55 milyon 850 bin TL katkı sağlanması hedefleniyor. Projenin tamamlanması ile birlikte bölgede ürün çeşitliliği artacak ve tarıma dayalı sanayi gelişerek bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine katkı sağlanıyor.

Kastamonu Obrucak Barajı Sulaması işi kapsamında, toplam 43.670,00 metre ana boru hattı ve toplam 438.909,64 metre yedek boru hattı yapılacak. Ana boru hattında 4.000,00 metre CTP borunun ihzaratı yapılmış olup 1186,00 metre CTP boru döşenmesi tamamlandı. Kalan boruların döşenip sanat yapılarının tamamlanması ile birlikte işin ilk kısmının 2025 yılı içerisinde bitirilmesi planlanıyor. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme