• Haberler
  • Genel
  • Okullara 30 Bin Güvenlik Görevlisi Alımı Yapılacak

Okullara 30 Bin Güvenlik Görevlisi Alımı Yapılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi yaptığı son dakika açıklamasında okullara 30 bin güvenlik görevlisi alınacağını açıkladı.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, okullarda güvenliğin artırılmasına yönelik 30 bin güvenlik görevlisi istihdamı talebinde bulunduklarını açıkladı.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, okullarda güvenliğin sağlanmasına yönelik yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Eğitim öğretim yılı boyunca yaklaşık 25 bin polis, bekçi ve güvenlik korucusunun okullarda görevlendirildiğini belirten Çiftçi, bu personelin aynı zamanda kendi asli görevlerini de yürüttüğünü söyledi.

Mevcut uygulamanın uzun vadede sürdürülebilir olmadığını ifade eden Çiftçi, okullarda sürekli görev yapmak üzere 30 bin güvenlik personeli talep ettiklerini açıkladı.

Bakan Çiftçi, Kahramanmaraş'ta yaşanan okul saldırısının ardından şiddet ve radikalleşme riski taşıyan öğrencilerle ilgili bilgilerin ilgili kurumlar arasında daha etkin şekilde paylaşılabilmesi amacıyla yeni bir çalışma başlatıldığını da duyurdu.

Bu kapsamda, söz konusu öğrencilerle ilgili bilgi paylaşımını düzenleyecek ve altı kurumun katılımıyla hayata geçirilecek bir iş birliği protokolü hazırlanacağı bildirildi.

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
05531914755
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!
WhatsApp İhbar Hattı
05531914755
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!