• Haberler
  • Eğitim
  • Okulum Kastamonu Projesi'nde Araçlı Öğrenciler Ağırlandı

Okulum Kastamonu Projesi'nde Araçlı Öğrenciler Ağırlandı

Araç'tan gelen misafir öğrenciler Kastamonu'nun tarihî mekan ve konaklarını rehber eşliğinde gezdiler.

Kastamonu'nun zengin tarih ve kültür mirasını genç nesillere tanıtmak ve öğrenciler arasında tarih ve kültür bilincini geliştirmek, şehrin tarihî ve kültürel dokusunu koruma ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla onların kişisel, sosyal ve akademik bilgi ve birikimlerini artırmak için Kastamonu Valiliği ve Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde "Okulum Kastamonu" adlı proje uygulanıyor.

Bu kapsamda Araç’tan gelen misafir öğrenciler Kastamonu'nun tarihî mekan ve konaklarını rehber eşliğinde gezdiler. Kastamonu'nun tarihi zenginliği ve kültürel zenginliği çeşitliliği noktasında bilgi edindiler.Okulum Kastamonu Projesi'nde Araçlı Öğrenciler Ağırlandı

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, "Kastamonu, tarih boyunca kültürel zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkmış bir ilimizdir. Bu proje ile Kastamonu'muzu öğrencilerimize tanıtırken öğrencilerimizin sadece akademik başarılarını değil, sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki yeteneklerini de geliştirmeyi amaçlıyoruz. Böylece, Kastamonu'dan ülkemize ve dünyaya donanımlı, özgüveni yüksek bireyler kazandırmak istiyoruz. Bu süreçte bizlere destek olan tüm öğretmenlerimize, velilerimize ve değerli öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Hep birlikte el ele vererek, Kastamonu'yu eğitimde bir marka şehir haline getireceğimize inancım tamdır" dedi. 

Bakmadan Geçme