Ömerül Faruk Darende Huzurevi açıldı

Kastamonu Belediyesi ve Darende ailesi iş birliğince inşa edilen Ömerül Faruk Darende Huzurevi'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Programa Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay, Fatma Serap Ekmekci, kurum müdürleri, STK temsilcileri, Darende ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Huzurevi 62 yatak kapasitesi ve egzersiz salonları, etkinlik odaları, aylık aktivite programları, uzman kadrosuyla huzurevi sakinlerine hizmet verecek.

Darende ailesi adına konuşan Esra Sertkaya, açılışa katılan herkese teşekkür ederek; “Bugün burada olmamızın sebebi bu bina. Rahmetli Sevgili babamız Ömerul Faruk Darende olsaydı, bu konuşmayı o yapıyor olsaydı ama hayat. Ailem adına bu konuşmayı yapmaktan gururlu ve mutluyuz. Ailece hayır, iyilikle alakalı işleri devam ettiriyoruz. Fakat bu son bağışıdır babamın ve son hayrıdır. Bu bizim için önemli. Çünkü hastalığı ve yaşlılığıyla alakalı bir dönemde yapmış olduğu için ve bu insanların da geleceğiyle ilgili son duraklarında böyle bir yeri yapması bizim için daha önemli bir hayır olmuştur. Bundan sonra da insanların son durakları olan bu yerde, mutlu huzurlu sıcak yuvaları olsun istiyoruz. Bu arada Sayın Belediye Başkanımıza Rahmi Galip Vidinlioğlu’na baştan beri projenin içinde bizimle beraber olduğu için Kastamonu Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Emeği geçen herkese, aile adına bizim için burada belediye ile bu projeyi yürüten Sayın Metin Şirin Bey’e, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Hepinize çok teşekkür ederken son sözlerimi şöyle söylemek isterim. Varlıklı olmakla, var olmak arasındaki farkı bugün hepimiz idrak etmiş olduğumuzu düşünüyorum. Babam aramızda yok ama eserler her zaman var olacaktır. İnşallah başkalarına da ilham kaynağı olup bu eserlerin, projelerin çoğalmasını temenni ediyoruz” dedi.

“YAŞLILAR BİZİM KIYMETLİLERİMİZ”

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu ise yaklaşık 15 ay kadar önce huzurevinin startını verdiklerini belirterek; “Bugün açılışında birlikteyiz ve elbette ki çok mutluyuz. Özellikle yaşlılar bizim kıymetlilerimiz. Onlar bizim hafızalarımız, onlar bizim yol gösterenimiz. Onları en iyi şartlarda, en güzel şartlarda burada misafir etmekten de büyük bir kıvanç duyacağız, büyük bir onur duyacağız. Tabii bu projede başından beri özellikle desteğini hiç esirgemeyen Darende ailesine huzurlarınızda ayrıca teşekkür etmek istiyorum. İsim babası işte görüyorsunuz Ömer Faruk Darende. Ömrü bu projenin bitişini göremedi ama varisleri buradalar. Mekanı cennet olsun. Cenabı Allah peygamberimize komşu eylesin inşallah. Açılış münasebetiyle bir araya geldik. Tabii hazır bu kadar kalabalığı görmüşken hemen çok yakın bir zamanda inşallah hemen hemen birlikte başladığımız ve bitirdiğimiz Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışında da inşallah birlikte oluruz. O da hemen hemen bitti, çevre düzenlemesini yapıyoruz. Yine aynı şekilde ben Kastamonu’ya geldiğimden beri konuşulan Kuzeykent bölgemize yapılacak ek itfaiye binamızı da bitirdik, inşallah çok kısa sürede onun da açılışını yapacağız. Hemen hemen bir buçuk senedir faaliyette olan yine aynı şekilde hemen yanı başımızda Türkiye’deki sayılı tesislerden bir tanesi üç fazlı arıtma yapan bir atık su arıtma tesisimiz de var. Onun açılışını daha erken planlamıştık ama hem seçimler hem de Sayın Bakanımızın programa uymadı. Çok ciddi katkıları olmuştu Murat Kurum Bakanımızın. İnşallah onu da en kısa sürede güzel bir açılışla taçlandırmak istiyoruz. Tabii orası da özellikle şehrin önemli problemlerinin bir tanesiydi. Karaçomak Deresi’nden gelen ve dışarıdan gelen atık suların arıtmadan geçtikten sonra özellikle bu tarım havzasının sulamasını yapacak. Atık su arıtma tesisimiz de devreye sokmuş olduk. Tabii inşallah temelini attığımız yerler de var, onları da kısa sürede hızlı bir şekilde bitirip hizmete açmak istiyoruz. Hepinize katılımlarınızda dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BURASI KASTAMONU’MUZUN BÜYÜKLERİNE EN GÜZEL HİZMETİ VERECEKTİR”

Vali Meftun Dallı, dünya nüfusu gibi ülkemizin de nüfusunun hızla yaşlandığını dile getirerek; “Şu an 10 kişiden biri 65 yaş üzeriyken önümüzdeki 50-60 yıllık dönemde her 4 kişiden birinin 65 yaş üzeri olması öngörülüyor. Bizim geleneksel ailemizi de biliyorsunuz. Üç kuşak bir arada yaşıyordu. Yaşlıların bakımı nasıl olur, herkes birbirinden öğrenerek en güzel şekilde yaşlılarına bakıyordu ama zaman değişiyor. Zamanla birlikte pek çok şey gibi bu da değişiyor. Modern zamanların, yadsınamaz bir gerçeği huzurevleri. Halen annesine, babasına evinde bakan herkesi ellerinden, gözlerinden öpüyoruz. Ancak günün şartları gereği böyle kurumların da ne kadar elzem olduğu kesinlikle ortada. Devletimizin de bu konuda çok ciddi yatırımları var. Bizim huzur evlerimizin standardı kesinlikle dünya standartlarının üzerinde şu anda. Burada da eminim ki aynı şekilde gayet iyi standartlarda yaşlılarımıza, Kastamonu’muzun büyüklerine en güzel hizmet verilecektir. Ben Ömerul Faruk Darende Beyefendiyi, onun ailesini kutluyorum, tebrik ediyorum. Ömerul Faruk Darende ağabeyimizi rahmetle, minnetle, şükranla buradan yad ediyoruz. Allah mekanını cennet eylesin. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Hayırlara, güzelliklere vesile olsun. İnşallah yaşlılarımız sağlık, huzur, afiyet içerisinde ömürlerini son dönemini toplumdan kopmadan burada gayet güzel şartlar içerisinde geçirebilsinler” dedi.

Konuşmalarının ardından Ömerul Faruk Darende’nin eşi Beyhan Darende’ye Vali Meftun Dallı ve Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu plaket takdim etti. Dua edilip kurdele kesilmesinin ardından il protokolü huzurevini gezerek bilgi aldı.

kastamonugundemgazetesi.com

Bakmadan Geçme