Orman İşçileri Kadro Buluşması düzenlendi

Kastamonu'da, Öz Orman-İş Sendikası Orman İşçileri Kadro Buluşması düzenlendi.

Orman İşçileri Kadro Buluşması düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuzeykent Grandmoni Altın Salonu’nda düzenlenen kadro buluşmasına, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci, Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Umur, 27’nci dönem AK Parti Milletvekili Metin Çelik, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Merve Burçin Irmak, Öz Orman-İş Bölge Başkanı Sedat Öksüz, Hak-İş Kastamonu Şube Başkanı Mustafa Çağlı, orman çalışanları ve davetliler katıldı. 

Açılış konuşması yapan Öz Orman-İş Bölge Başkanı Sedat Öksüz; “Orman İşçileri kadro buluşma toplantımıza hepiniz hoş geldiniz. Kadrolarımızın alınmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendi olmak üzere Çalışma Bakanımıza, Tarım ve Orman Bakanımıza ve destekleyen tüm bakanlarımıza, siyasi partilerimize ve milletvekillerimize, gecesini gündüzüne katarak bakanlık bakanlık, televizyon televizyon gezerek derdimizi en yüksek perdeden anlatan orman işçilerinin kahramanı saygıdeğer Genel Başkanım Settar Aslan Beyefendi’ye en kalbi şükranlarımızı sunarız. Bu vesile ile bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize sonsuz teşekkür ederim” diye konuştu.

“ORMAN İŞÇİLERİ 1989 YILINDAN BERİ AYNI ÇİLELERİ ÇEKİYORDU”

İstikrarın devam ettiği bir ülkede kazanımların da art arda geleceğini dile getiren Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan; “Bizler kadro mücadelesini verirken devlet kademelerinde oturmuş bir tecrübenin, talebimize hızlı cevap verebilen bir sistemin var olduğunu biliyorduk. Bu sebeple işçilerimizin hayali olan kadro talebini isterken hiçbir zaman hayal kırıklığı yaşayacağımızı düşünmedik. İşin özetinde ise bugün kadrolarına kavuşmuş liyakat ve tecrübeleriyle yeşil vatana katkı sunan işçilerimizin sevincine ortak oluyoruz. Hiç kimse lafı eğip bükmesin AK Parti hükümeti öncesinde orman işçilerimize yılın sadece 120 günü çalışma izni verildiğini, işçilerimizin hiçbir sağlık koşulundan yararlanmadığını o yılları yaşayan bütün işçilerimiz biliyor. ‘Dünya gelişiyor, yapılmak zorundaydı’ gibi sözler duyuyoruz. Orman işçileri 1989 yılından beri aynı çileleri çekiyordu. 1989 yılından 2002 yılına kadar gelişme göstermeyen ülkemiz bugün adeta sıçramış ve ‘devler ligine adayım’ demişse hakkı sahibine teslim etmek gerekir” dedi.

“PAZAR GÜNÜ GEREKEN DESTEĞİ CUMHURBAŞKANIMIZA VERECEĞİZ”

Kadro mücadelesine değinen Aslan; “Yaptığımız mücadelede başta sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma Bakanımız Sayın Vedat Bilgin Orman işçilerinin durumunu bizlerden dinledikten sonra gerek duyulursa 11 ay 29 gün çalıştırılsınlar talimatını tekrar revize etmelerini istedi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; ‘İşçilerimizi kelimeler arasına sıkıştırmayın, kelime oyunları ile hak ettikleri çalışma sürelerine engel olmayın, orman işçilerimizin kahramanlığını biliyor, ona göre de bu ülkenin yeşil vatanı için kendilerine minnettar olduğumuzu görüyorsunuz, bu yüzden gereken adil bir düzenleme ile gereken müjdeyi verelim’ talimatı vermişti. Bu müjdenin akabinde Rize meydanında da ÇAYKUR işçileri için aynı yaklaşımı sergilemişti. Bugün ortada duran tablo şudur; işçilerin durumuna hakim olan cumhurbaşkanımız, adım adım sorunların çözümü noktasında gerekli adımları atıyor. Bugün orman işçilerimizin sorunları giderilmiştir, yarında diğer işçilerimizin sorunları giderilecektir. Bu yüzden istikrarın var olabilmesi için devlette aradığımız sürekliliğin devamı için pazar günü gereken desteği Cumhurbaşkanımıza vereceğiz” diye konuştu.

“ORMAN VE TARIM TEŞKİLATINDA KADRO SORUNU BİTMİŞTİR”

Orman Genel Müdürlüğü’nün kadrolar için imzaya hazırlandığının altını çizen Aslan; “Orman işçilerimiz için temasımız sürüyor. Bir iki hafta içerisinde sonuçlanacağı yönünde bilgilendirmeler aldım. TİGEM ve 696 ya tabi işçilerin kadro düzenlemesinden ilk önce yararlanamadık. Bizim mücadelemiz sadece orman işçilerimiz için değildi, TİGEM ve 696‘ya tabi olan arkadaşlarımızın da bu haklardan yararlanmasını sağlamak için görüşmeler yaptık. Net anlamda size şunu diyebilirim; Cumhurbaşkanımızın olurları ile orman ve tarım teşkilatında kadro sorunu bitmiştir” ifadelerini kullandı. 

“ORMANDA MEVSİMLİK İŞÇİ DÖNEMİ KAPANDI”

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü ise orman işçilerinin önemine vurgu yaparak; “Orman işçileri bizim kardeşlerimiz. Ben de orman camiasından gelen bir kardeşiniz olarak sizlerin sahada verdiği emekleri en yakından bilen bir insanım ve bu noktada da önceki dönemde yani AK Parti dönemi öncesinde olanlarla 2007 sonrasını biliyorsunuz, 120 bin kadro gelmişti. 2023’te de 120 bin kadro geldi. Allah’ın izniyle Sayın Cumhurbaşkanımızın sayesinde artık ormanda mevsimlik işçi dönemi kapandı. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Sağ olsunlar, var olsunlar. Böyle bir dönemde tüm insanlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. 21 yıldır ülkemizin tüm insanlarının yanında gece gündüz demeden Sayın Cumhurbaşkanımızın yolunda bu kutlu davada hep birlikte yürüyoruz. Bu doğrultuda da sizler her zaman yanımızda oldunuz. Özellikle orman işçilerimiz ile zaman zaman yangınlarda, zaman zaman diğer çalışmalarda hep beraber olduk. Allah hepinizden razı olsun. Sel dönemlerinde, ülkemizin zor dönemlerinde, depremde her zaman ülkemizin yanında oldunuz ve öyle bir döneme geldik ki şimdi bu sıradan bir seçim değil. 2023 sadece sizin seçiminiz değil, bizim seçimimiz değil, ülkemizin seçimi, evlatlarımızın seçimi, bu toprakların seçimi hatta Türkiye’nin seçilmenin ol üstünde dünyanın seçimi olmuş durumda. Niye dünyanın seçimi olmuş durumda? Şer odakları Türkiye’deki bu seçimi takip ediyor. Bir taraftan da Türkiye’ye umudunu bağlamış olan mazlumlar, Müslümanlar da bu seçimi takip ediyorlar. Onun için bu seçim çok farklı bir seçime dönüştü. İlk seçimde iki tane milletvekili adayımızı çıkardık. Keşke üç tanesini, milletvekili göndermeyi başarabilseydik. İnşallah bunun telafisini şöyle yaparız diye düşünüyorum. 14 Mayıs’ta yarım kalan bir işimiz var, bu yarım kalan işimizi 28 Mayıs’ta halledeceğiz. Biliyorsunuz 29 Mayıs İstanbul’un fethi. Allah nasip ederse 28 Mayıs’ta sandıkları doldurup Bay bay Kemal ve avanelerine ne yapacağız? ‘Bay bay’ diyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a her zaman olduğu gibi ‘hay hay’ diyeceğiz. Orman işçileri söz verirse sözünden dönmez. Biz biliyoruz, Kastamonu evladı yiğittir. Bazıları bunu anlamıyor. Bakın CHP’lilere ben bunu anlatamıyorum, anlamalarını da beklemiyoruz. Bunlar terör örgütleriyle birlikte yürüye dursunlar. Bunlar Türkiye düşmanlarıyla birlikte yürüye dursunlar, bunlar Türkiye’nin kazanımlarını düşürmeye dönük planlar yapsınlar. Hepsine cevabını vereceğiz. Allah’ın izniyle az kaldı, 28 Mayıs Türkiye yüzyılının, Türkiye şahlanışının ve hepimizin yüzyılı olacak. Bu seçimde kimler kazanacak? Bu seçimde orman işçileri kazanacak. Bu seçimde Kastamonu kazanacak, Türkiye kazanacak. Kimler kaybedecek? Terör örgütleri kaybedecek. Türkiye düşmanları kaybedecek ve Bay Bay Kemal’le yol yürüyen, karanlık düşler kaybedecek Allah’ın izniyle. Bunu kimle yapacağız? ‘Önce yüce Rabbim sonra aziz milletimiz’ diyor Sayın Cumhurbaşkanımız. Sizlerle birlikte yapacağız Allah’ın izniyle” diye konuştu.

“TÜRKİYE’MİZİN YENİ YÜZYILININ MİMARI SİZLER OLACAKSINIZ”

Rehavete kapılmamak gerektiğinin altını çizen Ünlü; “Rehavet bizim en büyük düşmanımız. Sandıkları dolduracağız. Bakın Almanya’da, Avrupa ülkelerinde bugün vatandaşlarımız o kadar büyük mücadele veriyor ki FETÖ, PKK ve diğer karanlık terör örgütleri Avrupa’da bay bay Kemal’e oy dileniyorlar ve bay bay Kemal’i destekliyorlar. Türkiye’de olduğu gibi, bizim orada vatanını, milletini seven insanlarımız da saatlerce kuyrukta bekliyor, oy kullanıyorlar. Kilometrelerce uzağa gidiyorlar Cumhurbaşkanımızı desteklemek için. Türkiye için gecesini gündüzüne katan, Türkiye için var gücüyle çalışan, Türkiye için canını bile ortaya koyabilen bir cumhurbaşkanımız var, dünya liderimiz var. Bizim şu an ona minnet borcumuz var, ona desteğimizi göstermek hepimizin bir vazifesi olarak görüyoruz ve bu noktada da sizlere güveniyoruz. Yaparsa ‘AK Parti yapar’ diyoruz. ‘Yaparsa Recep Tayyip Erdoğan’ yapar diyorum inşallah 28 Mayıs’ta şer odaklarına bir Osmanlı tokadı, bir Kastamonu tokadı, bir de orman işçileri tokat atacak. Türkiye’mizin yeni yüzyılının mimarı sizler olacaksınız, aziz milletimiz olacak. Heyecanımız çok, yüreğimiz dolu. İnşallah bunu 28 Mayıs’a bırakalım, doğru adımlarla yola devam etmeye hazırız. ‘Doğru, zaman doğru adam Recep Tayyip Erdoğan’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

“SİZLER BİZİM GÖZ BEBEKLERİMİZSİNİZ”

AK Parti Milletvekili Serap Ekmeci, salondakileri selamlayarak; “Kastamonu orman zenginliği bakımından ülkemizin en önemli illerinden bir tanesi. Ormanlarımızın Kastamonu’muza kattığı değer, istihdam, her yönden verdiği katkı tartışılmaz. Sizler bizim göz bebeklerimizsiniz. Değerinizi, öneminizi biliyoruz. Orman teşkilatımız, ülkemizin en köklü, en saygın kuruluşlarından bir tanesi. Bu nedenle bu saygın, büyük aileye hoş geldiniz diyor, yolunuzun açık, emeğinizin bereketli, işlerinizin kolaylıklar ile geçmesini diliyorum” diye konuştu.

“KASTAMONU’MUZUN GENEL İLERLEYİŞİYLE İLGİLİ EN GÜZELİNİ BAŞARMAYA ÇALIŞTIK”

27’nci dönem AK Parti Milletvekili Metin Çelik ise hayırlı bir toplantıda bir araya gelindiğini dile getirerek; “Benden önceki konuşmacılar, özellikle Genel Başkanımız aslında 21 yıllık hikayeyi, özetle anlatmaya çalıştı. Aslında daha fazlası vardır, vakitlere sığmaz. AK Parti’de öyle. 21 yıldır bu ülkeye büyük hizmetler yaptık. AK Parti’nin iktidara geliş hikayesi, iktidarın, milletimiz tarafından getirilişi ve sonrasında Türkiye’nin köklü problemlerine köklü çözümler ürettiğini hepimiz biliyoruz. Tek tek hizmetlerimizden bahsedemeyeceğiz. Ulaşım, eğitim ekonomi, dış politika, enerji adımlarımız, savunma sanayindeki büyük adımlarımız, hepsi sizlerin vermiş olduğu destekle her seçimde ‘Sayın Cumhurbaşkanımıza durmak yok, hizmet etmeye, bu ülkeyi büyütmeye, geliştirmeye devam’ deyişimizden kaynaklanmıştır. Evet, bugün yine 2 gün sonra Türkiye’nin hatta dünyanın takip ettiği büyük seçime gidiyoruz. Başkanım söyledi, eksik kalanı fazlasıyla tamamlamaya gidiyoruz inşallah. Sadece son dönemde çalışma hayatımızla ilgili çözüm ürettiğimiz şeylerden kısaca bahsetmek istiyorum. Yılların problemleri, yılların sorunları dedim, onlar neydi? EYT diye Türkiye’de bir problem vardı. Yaklaşık 5 milyon insanımızı ilgilendiriyordu. Buna çözüm ürettik. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sayın Başkanımızın ve milletvekillerimizle birlikte koyduğumuz iradeyle bu sorunu çözdük, hayırlı uğurlu olsun. 5 milyon 300 bin memur ve memur emeklisinin yıllardır beklediği 3600 yüz ek gösterge düzenlemesini de e hayata geçirdik. Yine sözleşmeli personelleriniz vardı. Yaklaşık 500 bin kişiyi kadroya alarak bu sorunu da hamdolsun ortadan kaldırdık. 1 milyon taşeron çalışan kardeşimizin sorunu da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hamdolsun biz çözdük. Geçici işçilerimizi unuttuk mu? Hayır. Binlerce geçici işçimizin beklediği kadro imkanını da yine son dönemde meclisteki çalışmamızla çözdük, hayırlı uğurlu olsun diyorum. Hem sizler hem aileleriniz inşallah geleceğe daha emin bakacaksınız. Değerli arkadaşlarım biz bunları çözerken karşımızda bir ittifak var, içerisinde her şey var. Ne söyledikleri belli değil. Türkiye’nin geleceğiyle ilgili ne ortaya koydukları ne düşündükleri belli değil. Biri farklı bir şey söylüyor, öteki tam tersini söylüyor. Hepsini izliyorsunuz. Bizim ellerimiz mecliste hayra kalkmıştır, şerre kalkmamıştır. Bizim ellerimiz Türkiye’nin güvenliği için ortaya koyduğumuz Suriye Irak tezkeresine ‘hayır’ a değil ‘evet’e kalkmıştır birileri gibi Türkiye’nin güvenlik meselelerine, terör meselelerini sıkıntıya sokacak ellerimiz o şekilde ayağa kalkmasın. Şahsıma, partimize vermiş olduğunuz destekle sekiz yıldır milletvekilliğinizi yapmaya gayret ettim. Kastamonu’nun her sorunuyla ilgilenmeye gerek şahsi gerek Kastamonu’muzun genel ilerleyişiyle ilgili, ekonomisiyle ilgili, ulaşımıyla, eğitimiyle, sağlığıyla her sorunuyla ilgili en güzelini başarmaya çalıştık. Haklarınızı helal ediniz” dedi.

Kadro buluşmasında AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Umur ve Orman Bölge Müdür Yardımcısı Merve Burçin Irmak da selamlama konuşması yaptı. Günün anısına Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan’a çiçek takdim edildi.

Bakmadan Geçme