Özgür Özel Vatandaşlarla Buluştu

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Kastamonu programı kapsamında Nasrullah Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya geldi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Kastamonu programı kapsamında Nasrullah Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya geldi. 

Nasrullah Meydanı’nda vatandaşlarla sohbet eden Özel, Kastamonu simidinin de tadına baktı. Cuma namazını Nasrullah Camii'nde kılan Özel, namazın ardından basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kent ve ülke gündemini değerlendiren Özel, çeşitli konulardaki görüşlerini kamuoyuyla paylaştı

‘70 Kere De Gelsem Size Doyamam’

Açıklamalarda bulunan Özel, “Bugün Kastamonu programımıza sabah saatlerinde, geçmişte Meclis’te sesi Hasan Baltacı tarafından çok duyurulan ama bugünlerde kendilerini sahipsiz hisseden Kastamonu’nun orman köylüleriyle başladık. Ardından çarşı ve esnaf ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Yoğunluktan dolayı giremediğimiz esnafımız hakkını helal etsin. Daha sonra hep birlikte çayımızı içtik ve bence bu toprakların en anlamlı camilerinden biri olan Nasrullah Camii’nde Cuma namazını kıldık. Burası, Mehmet Akif Ersoy’un vaaz verdiği, İstiklal Marşı’nın ilk kez okunduğu camidir. Kastamonu’ya yıllar önce geldiğimde Nasrullah Camii’nin şadırvanından su içince bana, ‘Ya yedi yıl sonra bir daha gelirsin ya da yedi kere daha gelirsin’ demişlerdi. Ben herhalde 7 kereden de fazla geldim. 70 kere de gelsem size doyamam. Bugün burada gösterdiğiniz ilgiye, sevgiye teşekkür ediyorum. Yolumuzu kesip dua eden annelerimize, büyüklerimize minnettarım. Yolculuğumuza yoldaşlık eden herkese teşekkür ediyorum. Gençlerimizin heyecanının da farkındayım. Herkes şunu bilsin; bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşananlar parti içi bir mesele değildir. Eğer öyle olsaydı bütün il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, örgütümüz aynı noktada birleşmezdi. Ortada tek bir mesele vardır; Cumhuriyet’in en büyük kazanımı olan sandığın, milletin istediğini seçme ve istemediğini gönderme hakkının korunmasıdır. Bugünkü mesele Cumhuriyet Halk Partisi ile Recep Tayyip Erdoğan arasında değildir. Mesele, Recep Tayyip Erdoğan ile milletimiz arasındadır. Emekliler diyor ki; ‘Bize insanca yaşayacağımız bir maaş verin.’ Bugün 20 bin liralık emekli maaşı ev kirasına bile yetmiyor. Evin kirasını verirseniz aç kalıyorsunuz, karnınızı doyurursanız evsiz kalıyorsunuz. Şimdi diyorlar ki 23 bin 500 lira yapalım. Bu maaş da yetmez. Türkiye’de açlık sınırı bunun çok üzerinde. 5 emekli bir araya gelse, dördü maaşını beşinciye verse ancak yoksulluk sınırına yaklaşabiliyor. Asgari ücretle çalışan insanlar ev kirasını, mutfağını, çocuğunun eğitimini nasıl karşılayacak? Biz yıllardır emekliden, emekçiden, alın terinden yana olduk. Orman köylüsünü savunduk. Gençlerin umutlarını yeniden yeşertmek için mücadele ettik. Seçildiğimiz günden beri sokaktayız, halkın arasındayız. Yol yolcudan uludur. Yeter ki yol doğru olsun. Bizim yolumuz hak yoludur, eşitlik yoludur, kardeşlik yoludur. Bizim yolumuz iktidar yoludur. Bizi bu yoldan kimse çeviremez. Mesele bizim aramızda değil, mesele millet ile iktidar arasındadır. Mesele, iktidarı değiştirmek isteyen milletle, ‘Seçimle geldim ama seçimle gitmek istemiyorum’ diyen anlayış arasındadır” diye konuştu.

‘Bu Düzeni Değiştirecek Olan Millettir’

Açıklamalarına devam eden Özel, “Bugün yolumuz Kastamonu’dan geçti. Kastamonu, Cumhuriyet kurulduğunda Türkiye’nin yedinci büyük vilayetiydi. Aradan geçen on yıllara rağmen nüfusu yerinde sayıyor. İstanbul’da, Sivas’tan sonra en çok Kastamonulu yaşıyor. Bu güzel şehir sürekli göç veriyorsa bunun sebebi hak ettiği yatırımı alamamasıdır. Biz yıllar sonra partimizin evladı olan Hasan Baltacı’yı belediye başkan adayı yaptık. Siz de ona sahip çıktınız. Belediye Başkanımız Hasan’ımız… Hasan’ımız, sizin Hasan’ınız, 2 kişiden 1’inin oyunu alarak 35 yıl sonra burada belediyeyi kazandı. Bugün buraya yeniden sandığı koysak, 3 oyun 2’sini alır.  Buradaki Hikmet Erbilgin, benim siyasette değişim için yola çıktığımda ilk kol kola yürüdüğüm arkadaşlarımdandır. 3 kadın il başkanımız var. Birisi memleketim Manisa’da kardeşim, bir tanesi de burada İlke kardeşim. 20 ilçemizin tamamı var. Hiçbirini birbirinden ayırmayız. Hepsi birbirinden kıymetlidir. Hepsi partideki değişimi sonuna kadar destekledi. Şimdi de Türkiye’deki değişim için hep birlikte mücadele ediyorlar. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nde verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar hukuken de siyaseten de sürdüreceğiz. Bütün yolları kapatsalar bile kimse korkmasın. Emekliler de korkmasın, dua eden teyzem de korkmasın. Bir yol bulacağız, bulamazsak yeni bir yol açacağız. Bizim yürüyüşümüz iktidar yürüyüşüdür. Bu yürüyüş gençlerin yürüyüşüdür, emeklilerin yürüyüşüdür. Yıllarca çalışmış, alın teri dökmüş emeklilere büyük bir vefasızlık yapılıyor. Eskiden 8 çeyrek altın alan emekli maaşı bugün 2 çeyrek altın alıyor. İşte bu düzeni değiştirecek olan millettir. Kastamonu’yu biz binalarda oturarak kazanmadık. Sokakta vatandaşın elini sıkarak, derdini dinleyerek, çözüm üreterek kazandık. Türkiye’nin yüzde 65’ini 50 yıl sonra yine böyle çalışarak kazandık. Adalet ve Kalkınma Partisi’ni ilk kez geride bıraktık. Birileri hoşlanmasa da gerçek şudur: Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin birinci partisidir. Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür. Sivas Kongresi bizim ilk kurultayımızdır. Atatürk ikinci kurultay denildiğinde, ‘Birincisini Sivas’ta yapmadık mı?’ diyerek buna dikkat çekmiştir. İlk girdiğimiz seçimde verdiğimiz sözü tuttuk ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni Türkiye’nin birinci partisi yaptık. Bundan sonra da biz olduğumuz sürece ikinci olmayacağız. Çünkü biz kazanırsak emekli kazanacak, işçi kazanacak, çiftçi kazanacak, gençler kazanacak, kadınlar kazanacak. Bir kez daha söylüyorum: Cumhuriyet Halk Partisi bugün de Türkiye’nin birinci partisidir. Bu güzel günde, bu sıcak karşılamanız ve sevginiz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Cumhuriyetin kalesi olan Kastamonu’dan aldığımız güçle yarın Zonguldak’ta, sonra İstanbul’da, Adana’da ve Türkiye’nin dört bir yanında yürümeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Programın devamında Eski Sanayi Sitesi’nde esnafla buluşan CHP Grup Başkanı Özel, iş yeri sahiplerinin yaşadığı sorunları dinleyerek görüş alışverişinde bulundu. Kastamonu programını Esentepe Mahallesi’nde gerçekleştirdiği hane ziyareti ve kadın buluşmasıyla tamamlayan Özel, vatandaşların talep ve önerilerini dinledi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme