Pınarbaşı'nda UMKE Eğitim Tatbikatı Düzenlenecek

Pınarbaşı'nda ilçe belediyesine ait kamp alanında, 9 Mayıs'ta eğitim kampı ve akabinde 10 Mayıs tarihinde diğer kurumların da (JAK, Jandarma Köpekli Arama Kurtarma Unsuru, İHH Arama Kurtarma, KADASK) katılımıyla geniş kapsamlı bir tatbikat düzenlenecek.

Tatbikata 58 UMKE Personeli, 10 AFAD, 7 JAK, 1 Köpekli Arama Kurtarma Personeli, 7 İHH Arama kurtarma Personeli, 7 KADASK personellerin katılımı ile toplam da 90 personelinin katılım sağlayacak.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı olarak Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), afetlerde ve olağanüstü durumlarda görev almakta ve yıllık faaliyetleri kapsamında yeni UMKE gönüllüleri kazandırmak amacıyla eğitimler düzenleniyor. 

UTEP (UMKE Temel Eğitim Programı) kapsamında bu yıl; Pınarbaşı’nda ilçe belediyesine ait kamp alanında, 9 Mayıs'ta eğitim kampı ve akabinde 10 Mayıs tarihinde diğer kurumların da (JAK, Jandarma Köpekli Arama Kurtarma Unsuru, İHH Arama Kurtarma, KADASK) katılımıyla geniş kapsamlı bir tatbikat düzenlenecek.

Tatbikata 58 UMKE Personeli, 10 AFAD, 7 JAK, 1 Köpekli Arama Kurtarma Personeli, 7 İHH Arama kurtarma Personeli, 7 KADASK personellerin katılımı ile toplam da 90 personelinin katılım sağlayacak. Tatbikat Pınarbaşı İlçesi Horma Kanyonu girişinde gerçekleştirilecek.

Tatbikat Senaryosu

Tatbikat hakkında yapılan bilgilendirmede; “Tatbikat senaryosu gereği; Pınarbaşı ilçemizde anayol üzerinde kimyasal madde taşıyan tanker ile sivil otomobil çarpışması akabinde tanker dereye yuvarlanacaktır ve Horma Kanyonu içerisinden geçen dere suyuna bulaş meydana gelecektir. Vatandaşın ihbarı üzerine suya gerekli inceleme yapmak üzere uzman ekip gelecek, kanyon içerisinde ilgili ekipler incelemelerde bulunurken; asma köprü üzerinde ekiplerin çalışmalarını izleyen meraklı kalabalık dolayısıyla ağırlığı kaldıramayan asma köprünün kopması neticesinde 10 vatandaşımız kanyon içerisine düşecek ve yaralanacaktır. Olayların üzerine Arama Kurtarma ve UMKE ekiplerine bilgi verilerek ilgili arama kurtarma çalışmaları başlatılacaktır. Geniş kapsamlı başlatılan operasyon ile KBRN vakalarına müdahale ve kanyon içi iple kurtarma icra edilecektir.  Kurtarılan bir vatandaşımız hava ambulansı ile Ankara’ya sevki yapılacaktır. Söz konusu tatbikat, ilimiz içinde göreve yeni başlayan ekiplerin ilimizdeki risklere karşı hazırlıklı olmasını sağlarken, paydaş kurumların afetlerde işbirliği ve uyumunun artırılması hedeflenmektedir.  

Özel Haber

Bakmadan Geçme