Pınarbaşı ve Ağlı'yı sel vurdu

Kastamonu Pınarbaşı'nda etkili olan kuvvetli sağanak sebebiyle cadde ve sokaklar göle dönerken, bazı iş yeri ve evleri de su bastı.

Pınarbaşı ve Ağlı'yı sel vurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji’nin şiddetli sağanak tahmininde bulunarak ‘sarı’ kodla uyardığı Kastamonu'nun farklı ilçelerinde kuvvetli sağanak etkili oldu. Pınarbaşı’nda da etkili olan kuvvetli sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak sebebiyle cadde ve sokaklar göle döndü, çok sayıda iş yeri ve evi su bastı. Bahçesi suyla kaplanan yaşlı bir adamı vatandaşlar sırtında taşıyarak evine ulaştırdı. İlçede de ara ara devam eden yağışa karşı önlem alan ekipler, su baskının yaşandığı ev ve iş yerlerinde su tahliyesi çalışması başlattı.

VATANDAŞLAR TAHLİYE EDİLDİ

Hayatı durma noktasına getiren sel sebebiyle dereler taştı. Pınarbaşı-Azdavay karayolu ulaşıma kapanırken, Ağlı’da hayat durma noktasına geldi. Pınarbaşı ilçe merkezinde bir araç, sel sularına kapılarak sürüklendi. Ev ve işyerlerinde mahsur kalan vatandaşları ise Pınarbaşı Belediyesi ekiplerince tahliye edildi.

“HIZLI ŞEKİLDE MAHSUR KALANLARI KURTARDIK”

Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için çalışmaların hızlı bir şekilde yapıldığını belirtti.  Pınarbaşı’nda etkili olan sağanak yağış sonrası birçok ev ve işlerinin sular altında kaldığını söyleyen Yaşar, “Şu an yaralı ve can kaybımız yok. Mahsur kalan bir ailemiz vardı, onu kurtardık. Vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar var. Hızlı şekilde mahsur kalanları kurtardık” dedi.

AĞLI’YI DA SEL VURDU

Ağlı’da birçok ev ve işyerini sel basarken, vatandaşlar suları tahliye etmeye çalıştı.
Tarım arazilerinin de zarar gördüğünü söyleyen Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak, “İlçemizde yağan dolu ve yoğun yağmur sonrası gelen sel ilçemizi olumsuz şekilde etkiledi. İlçe merkezindeki birçok bodrum katını ve işyerlerini su bastı. İlçemize geçmiş olsun. Allah Vatanımızı ve Milletimizi tüm afetlerden korusun” dedi.

Kastamonu-Cide karayolu Sada köyünde Sada Çayının taşması sonucu ulaşım güçlükle sağlandı.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme