Ramazan'da Sağlıklı Tercih Balık Oldu

Kahraman Balıkçılık iş yeri personeli İzzet Köstenoğlu Ramazan ayı ile birlikte balık tezgahlarında hareketlilik yaşandığını ve vatandaşların özellikle ete göre fiyatı uygun olan balığa yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Kahraman Balıkçılık iş yeri personeli İzzet Köstenoğlu Ramazan ayı ile birlikte balık tezgahlarında hareketlilik yaşandığını ve vatandaşların özellikle ete göre fiyatı uygun olan balığa yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. 

Vatandaşların balığa olan ilgisi hakkında konuşan Kahraman Balıkçılık iş yeri personeli İzzet Köstenoğlu; “Ramazan ayında vatandaşların daha hafif ve sağlıklı beslenmeyi tercih etmesiyle birlikte balığa olan ilgi arttı. Bu durum tezgâhlarımızda da bir hareketlilik oluşturdu. Şu anda tezgâhımızda yalnızca hamsi bulunuyor ve hamsinin satış fiyatı 100 TL. Balıklarımızı buraya, herkesin uygun fiyata balık yiyebilmesi için getirdik. Elimizden geldiğince vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Eşimizi, dostumuzu ve tüm halkımızı tezgâhımıza bekliyoruz. Amacımız, herkesin sofralarına sağlıklı ve lezzetli balık götürebilmesi. Oruç tutan vatandaşlar, Ramazan ayında özellikle ağır yemeklerden kaçınıyor. Bu nedenle hamsi, iftar sofralarında en çok tercih edilen balıkların başında geliyor. Biz de halkımızın ihtiyacını karşılamak için burada satış yapıyoruz. Ancak hem havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi hem de Ramazan ayı dolayısıyla işlerimizde zaman zaman düşüş yaşanabiliyor. Bölgemizde balık tüketimi, kırmızı et kadar yaygın olmadığı için satışlarımız bu durumdan olumsuz etkileniyor. Ramazan ayında balık tüketiminin daha fazla olması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü balık, hem besleyici hem de sindirimi kolay, sağlıklı bir besin. Özellikle hamsi, protein ve omega-3 açısından oldukça zengin. Vatandaşlarımızın bu ayda balığı daha fazla tercih etmesini bekliyoruz. Biz de uygun fiyatlarla, temiz ve taze ürün sunarak hizmet vermeye devam edeceğiz. Zaten yüksek ihtimal nisan ayının ilk haftasından itibaren av yasağı gelir tezgahlar kapatılır” dedi.

Ramazan'da Sağlıklı Tercih Balık Oldu

Ramazan'da Sağlıklı Tercih Balık Oldu

 

Özel Haber

Bakmadan Geçme