Ramazan Öncesi Pazarda Son Durum

Çeşit çeşit ürünlerin yer aldığı ve vatandaşların yoğun ilgisinin olduğu pazarlar, hem kalite hem de ucuzluk açısından tercih ediliyor. Ramazan öncesi ürünler tezgahta yerini alırken, pazar esnafı Ramazan öncesi fiyatların durumu hakkında bilgiler verdi.

Yıllardır geçimini pazarcılık yaparak sağlayan Serkan Küçük; “Çocuk yaşta tezgahtarlık yapıyorum pazarda. Eskiden daha güzeldi bu işi yapmak. Şimdi fiyatlar eskiye nazaran biraz pahalı gibi. Ancak fiyatların bu yükselişini normal görüyorum ben insanların yaşantısını. Pazar ürünlerimiz zaten günlük ihtiyacımız olan malzemeler. Bugün tezgahta patatesin fiyatı biraz yüksek. Ama diğer ürünlerimizde fazla bir fiyat artışı yok. Ramazan geliyor diye pazar yerlerimiz, marketler gibi fiyat arttırmıyor. Halkımızdan da bu pazar yerlerine sahip çıkmalarını bekliyoruz. Genelde tezgahlarımız öğlene doğru müşteri akınına uğrar. Şimdilik halk da pazarcılarda fiyatlardan memnun” dedi. 

‘Şu An İçin Fiyatlarda Uyguna Düşmeye Başladı’ 

Fiyatlara değinen pazarcı Muhammed Ali Elmacı; “Yıllardır pazar esnafıyız. Fiyatlar bazen düşüyor, bazen yükseliyor pazarlar bir hafta iyi bir hafta kötü olabiliyor. Bu hafta çilekte düşüklük var biberde yükselme var. Domates, salatalık düşüklük var. İhracat oluyor, olduğu zamanlara malların fiyatı tabii yüksek oluyor. Antalya mesela sel basıyor mallarda artış oluyor. Şuan için fiyatlarda uyguna düşmeye başladı. Bu hafta muzda yükseliş, limon ve portakalda düşüklük var. Ramazan ayında pazarlarımızın biraz daha yoğun olmasını temenni ediyoruz. Yaz sezonunda sebze ve meyve fiyatlarında düşüş olabilir. Bazı müşteriler fiyatlardan memnunken bazıları çok şikayetçi olabiliyor. Özelikle biberden yana yakınanlar olabiliyor. Bir hafta düşüyor bir hafta yükseliyor. İşte alım gücünde bir vatandaş yarım kilo alırken bir başka vatandaş 250 gram alıyor. Her tezgah 250 gram vermez ama biz alım gücüne ve tüketimine göre verebiliyoruz. Vatandaşlarımıza elimizden geldiğince anlayışlı ve yardımcı olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Özel Haber

Bakmadan Geçme