Rehberlik Hizmetleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş başkanlığında Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Toplantısı yapıldı.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetlerinin niteliğinin arttırılması uygulama birliğinin sağlanması, özel eğitim okulların ve özel eğitim sınıfların çalışmalarının değerlendirilmesi, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin daha etkili ve verimli olması için Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin çalışma usul ve esaslarının paylaşıldığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Toplantısı yapıldı.

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş başkanlığında düzenlen toplantı, Şube Müdürü Gülseren Anbarcı, ilimiz RAM (Rehberlik ve Araştırma Merkezi) Müdür ve öğretmenlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantıda Kastamonu'daki özel eğitim hizmetlerinin okullardaki özel eğitim öğrencilerin durumu, yapılan çalışmaların niteliği, önümüzdeki dönemlerde yapılması planlanan çalışmalar gözden geçirildi. Özel eğitim hizmeti alan öğrencilerimizin bulunduğu okullarda yapılan uygulamalar değerlendirildi. Aile Akademisi kapsamında yapılacak faaliyetler, verilecek eğitimler görüşüldü. Bağımlılıkla mücadele ile ilgili öğrencilere ve öğrenci velilerine yönelik faaliyetler, okulda yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Davranışsal bağımlılıkla mücadele kapsamında rehber öğretmenler tarafından verilen eğitimler ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapıldı. Bağımlılıkla mücadelede okullarda yapılan akademik, sosyal, sportif, kültürel, teknolojik faaliyetlerin üzerinde duruldu. Kadına şiddet ve Risk Haritası konusunda bilgilendirme yapıldı. 

Bakmadan Geçme