Romanlar Kastamonu'da Buluştu

'Şerife Bacı Milli Birlik ve Beraberlik Batı Karadeniz Büyük İstişare Toplantısı' Vali Meftun Dallı'nın da teşrifleri ile Merkez Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Kastamonu Valiliği'nin ev sahipliğinde Romanlar Konfederasyonu tarafından organize edilen "Şerife Bacı Milli Birlik ve Beraberlik Batı Karadeniz Büyük İstişare Toplantısı" Vali Meftun Dallı'nın da teşrifleri ile Merkez Şehit Şerife Bacı Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Programa; Vali Meftun Dallı, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, Kastamonu İl Jandarma Komutanı J. Alb. Zafer Özden, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, İl Müftüsü Bekir Derin, okul müdürleri, muhtarlar, Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ve Romanlar Konfederasyonu üyeleri katıldı. Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kastamonu Nasrullah Cami Baş İmam Hatibi Kahraman Şekercioğlu tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi.

‘Bir Takım Şeyleri Değiştirdik, Geliştirdik’

Birçok ilde Roman buluşmalarını gerçekleştirdiklerini dile getiren Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, amaçlarının milli birliği güçlendirmek olduğunu kaydederek; “Milli Birliğimizi bozmaya, devletle bizleri karşı karşıya getirmeye çalışanların oyununa gelmeyeceğiz. Onlara fırsat vermeyeceğiz. Bir ve beraber olacağız. Bakın burada sayın valimiz, sayın emniyet müdürümüz, sayın jandarma komutanımız bizlerin yanında. Bir takım şeyleri değiştirdik, geliştirdik. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘Devlet Her Zaman Tüm Vatandaşlarımızın Yanında’

Programda konuşan Vali Meftun Dallı; Romanların daha müreffeh daha güzel bir hayat sürmesi ve bu ülkenin birliği dirliği için sarf ettiği çabalardan dolayı Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar teşekkür ederek; “Bu yolda elimizden gelen desteği de sizlere vermeye devam edeceğiz. Einstein'in bir sözü var, 'ön yargıyı kırmak atomu parçalamaktan daha zor' diye. Roman kardeşlerimizle ilgili ve bazı vatandaşlarımızla ilgili gruplarla ilgili tarihten bugüne kadar gelen bir takım önyargılar var. Bu ön yargıların artık ortadan kaldırılması, önyargıların sebep olduğu sıkıntıların dezavantajların ortadan kaldırılması için de Sayın Cumhurbaşkanımızın çok güçlü bir iradesi var. Sayın cumhurbaşkanımızın bu konuya atfettiği önemi, bu konuya sarf ettiği çabayı, sizlerin daha güzel ortamlarda yaşaması, çocuklarımızın daha iyi eğitim alması istihdam noktasındaki sıkıntılarınızın ortadan kaldırılması noktasında kendisinin son 20 yıl içerisinde nasıl çabalar sarf ettiğini hepimiz biliyoruz. Bu irade yukarıdan aşağıya doğru devletin bütün kademelerine de yansıyor. Devlet her zaman tüm vatandaşlarımızın yanında. Bizler de elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz. Göstermeye de devam edeceğiz. Zaten 'Roman' diye de bir ayrı gayrımız yok. Hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız” dedi. 
Program karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi. 
 

Bakmadan Geçme