Sağlık'ta Voleybol Turnuvası Tamamlandı

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Sağlık İçin Hareket Et' temalı Voleybol Turnuvası final maçları ile sona erdi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından, bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde, fiziksel aktivitenin yararları konusunda, toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için, 10 Mayıs “Sağlık için Hareket Et Günü” olarak belirlendi. Ülkemizde de “Sağlık İçin Hareket Et Günü”, 81 ilimizde, çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olup, bu kapsamda, İlimizde görev yapan sağlık personellerinin, iş stresini atmak, personeller arasında sosyal iletişimin sağlanması, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın teşvikine yönelik olarak, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Voleybol Turnuvası düzenlendi.

Turnuvaya Bayanlar kategorisinde; 112 Spor, Anadolu Spor, Halk Sağlığı Spor, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Spor, UMKE Spor. Erkekler kategorisinde; 37 Gücü Spor, Anadolu Spor, Araç Devlet Hastanesi Spor, Azdavay Sağlık Spor, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Spor, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Spor, Oyrak Spor, UMKE Spor katıldı.

Yapılan grup maçlarından sonra bayanlar kategorisinde; 112 Spor, Halk Sağlığı Spor, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Spor, UMKE Spor yarı finalist olurken erkekler kategorisinde; 37 Gücü Spor, Araç Devlet Hastanesi Spor, Azdavay Sağlık Spor, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Spor yarı finale yükseldi. 

Yarı Final maçlarının ardından Bayanlar kategorisinde finale kalan Halk Sağlığı Spor, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi spor ile mücadele etmiş karşılaşmayı Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi spor bayan takımı kazanarak birinci oldu.

Erkekler kategorisi finalistleri Azdavay Sağlık Spor ile Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi spor arasında geçen mücadelenin kazananı Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi spor oldu. İki kategoride de birinciliği bırakmayan Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi ekibi oldu.

Ödüller Takdim Edildi 

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok turnuvaya katılan tüm takım ve sporculara katılım belgeleri verirken sağlık ve spor dolu bir yaşam dileklerinde bulundu. Derdiyok ayrıca moral motivasyon sağlayacak ve spor aktiviteleri ile sağlıklı zaman geçirerek sosyal iletişimi de artıran aynı zamanda sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşamayı içeren faaliyetler ve etkinlikler devam edecek şeklinde açıklamada bulundu. Erkek kategorisi birincilik ödülünü Kastamonu Vali Yardımcısı Hakan Kubalı tarafından takdim edildi. Bayanlar kategorisi birincilik ödülünü Azdavay Kaymakamı Mustafa Arslanşahin tarafından takdim edildi.

Erkek kategorisi ikincilik ödülünü İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok tarafından takdim edildi. Bayanlar kategorisi ikincilik ödülünü Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak tarafından takdim edildi. Erkek kategorisi ikincilik ödülünü İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı İsmail Hakkı Demir ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Mehmet Fatih Şerifoğlu tarafından takdim edildi. Bayanlar kategorisi ikincilik ödülünü Azdavay Asliye Hukuk Hakimi Hasibe Kollargil tarafından takdim edildi. 
 

Bakmadan Geçme