• Haberler
  • Eğitim
  • Şehit Şerife Bacı Ortaokulu Baro Başkanı'nı Ağırladı

Şehit Şerife Bacı Ortaokulu Baro Başkanı'nı Ağırladı

Şehit Şerife Bacı Ortaokulu 8'inci sınıflara yönelik başlatmış olduğu 'Hedefe Birlikte Yürüyoruz' projesi kapsamında öğrencileri akademik olarak donanımlı bir şekilde yetiştirmenin yanında Mesleki Rehberlik Çalışmalarına yönelik de 'Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri' düzenlemeye devam ediyor.

Bu amaçla; okulda öğrencilere, Adalet müessesesinin olmazsa olmazı kutsal bir meslek olan ‘Avukatlık’ mesleği tanıtımı yapıldı. Bu kapsamda Baro Başkanı Özgür Demir, Şehit Şerife Bacı Ortaokulu’nu ziyaret ederek, ‘Avukatlık ’ mesleğine giden yolculuğunu, ilkokul sıralarından başlayarak, üniversite yılları ve çalışma hayatına dair birikim ve tecrübelerini, mesleğinin güzel yanlarını, karşılaştıkları zorlukları ve buna rağmen mesleğine olan sevgisini, 8’inci sınıf öğrencileri ile paylaşmış ve onların avukatlık, hakimlik, savcılık ve noterlik ile ilgili sorularına da samimiyetle cevap verdi. 

Okul Müdürü Halit Özden, “Öğrencilerimizi akademik, sosyal, duygusal ve mesleki rehberlik bağlamında bir bütün olarak yetiştirmenin gayret ve çabası içerisinde planlı ve disiplinli bir çalışma yürütüyoruz. ‘Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgâr yardım edemez’ sözünden ilham alarak öğrencilerimizin sağlıklı ve isabetli meslek seçimleri yapabilmelerini önceliyor.

Bakmadan Geçme