Sera Kurulumu Hibe Sözleşmeleri İmzalandı

'250 m2 Sera Kurulumu' Hibe Sözleşmeleri Güray Koçak Toplantı Salonu'nda düzenlenen törenle imzalandı

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) Kastamonu İli 2024 yılı bütçesi Değer Zincirinin Gelişmesine Yönelik Bireysel Yatırımların Desteklenmesi Kümelenme Yatırım Ortaklığı (Bireysel Hibeler) kapsamında gerçekleştirilecek olan “250 m2 Sera Kurulumu" Hibe Sözleşmeleri Güray Koçak Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle imzalandı

İmza törenine Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, İl Müdür Yardımcısı Mücahit Temur, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Cumhur Hakkı Güllü, KDAKP Bölge Koordinatörü Dr. Murat Demirbük, KDAKP Kastamonu İl Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Cihat Sipahi, KDAKP İPYB personelleri Uzman Veteriner Hekim Dr. Emre Demirci, Ziraat Yüksek Mühendisi Şükrü Kaynaş, Ziraat Mühendisi Halit Özgür İhtiyar, Ziraat Mühendisi Feyim Akgün, Gıda Mühendisi H. Serra Çetin ve ÇDE personeli Ziraat Mühendisi Sümeyra Demirel Sarıoğlu ile 250 m2 Sera Kurulumu için hibe desteğine hak kazanan çiftçiler katıldı.

Törende konuşan İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında ilimizde uygulanan projeler hakkında bilgi verdi. Tanrıkulu, Bireysel Hibeler kapsamında 30 çiftçiye 250 m2 Sera Kurulumu için hibe desteği verileceğini, projenin KDV hariç toplam tutarının 12 milyon TL, hibe tutarının ise 8 milyon 400 bin TL olduğunu ifade etti. Tanrıkulu son dönemde daha da belirgin olarak yaşadığımız iklim değişikliğinin tarımsal üretim üzerindeki etkilerinin azaltılması noktasında örtü altı tarımının daha da önem kazandığını belirterek yetiştiricilerin üretim sezonunu uzatarak pazara sürekli ürün çıkarmalarını sağlamak ve birim alandan elde edilen geliri arttırarak küçük ölçekli çiftçilerin refah ve direncinin yükseltilmesini amaçladıklarını ifade ederek yatırımların hayırlı olması temennisinde bulundu.

Daha sonra KDAKP İl Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Cihat Sipahi tarafından yatırımcılara, hibe sözleşmesi sonrası yapılacak iş ve işlemler, yatırımcıların dikkat etmesi gereken hususlar, satın alma süreci ve hibe ödeme talep dosyası hazırlama konularında ayrıntılı bir sunum yapıldı. Yatırımcılardan gelen soruların cevaplanması ve toplu fotoğraf çekimi ile imza töreni sonlandırıldı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme