Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi Açılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından onarım çalışması tamamlanan Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi, 8 Mart Cuma günü açılacak.

Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada “Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce, tarihimizin ve zengin kültürümüzün paha biçilemez emanetleri korunmakta, yaşatılmaktadır. Bu çerçevede Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi’nin onarımının kültür mirasımıza ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” ifadelerine yer verildi. 

Kastamonu ili Merkez ilçesinde bulunan Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi yer alan Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi’nin onarım çalışması tamamlandı. Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, Geçtiğimiz yıl Ocak ayında Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararıyla revize restorasyon projesine başlanan türbede birçok önemli onarım çalışması gerçekleştirildiği belirtildi. Yapılan açıklamada, kubbe kurşun örtüsünün yenilendiği, nemlenme problemine karşı drenaj çalışmasının yapıldığı, nemin bozduğu sıvanın yenilenerek boya işlerinin yapıldığı, iklim koşulları gerekçesiyle zarar gören giriş kapısına sundurma yapılarak ahşap döşemenin yenilendiği, yağmur oluğu tesis edildiği, mezar taşları ve türbe duvarlarının temizlendiği, genel hatlarıyla türbe ve çevresinde temizlik ve bakım işlemlerinin tamamlandığı bilgisine yer verildi. 

8 Mart’ta Ziyarete Açılıyor

Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kadim medeniyetimizin mirası olan vakıf eserlerinin ve kültür hazinemizin yaşatılması adına titiz bir çalışma yürütülmektedir. Bu kapsamda, Kastamonu şehrimizde Kastamonu Vakıflar Bölge Müdürlüğü himayesinde yer alan Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi’nin onarım çalışmaları özenle gerçekleştirilmiş ve tamamlanmıştır. Şeyh Şaban-ı Veli ve nice alimlerimizin fikirleriyle birlikte, tarihimizin ve zengin kültürümüzün paha biçilemez emanetleri korunmakta, yaşatılmaktadır. Türbe ve çevresinde gerçekleştirilen çalışmanın ardından eser, 8 Mart Cuma günü ziyarete açılacaktır. Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi’nin onarımının kültür mirasımıza ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” denildi

Bakmadan Geçme