Siberay Bilgilendirmeleri Yapıldı

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri il merkezinde ve 19 ilçesinde eş zamanlı bilgilendirme faaliyeti düzenledi.

Siberay Bilgilendirmeleri Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gelişen teknolojiyle birlikte suç işleme yöntemleri de hızla değişiyor. Yeni yöntemlerle vatandaşların maddi ve manevi kayıp yaşamalarının önüne geçmek üzere Kastamonu Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde bir bilgilendirme seferberliği başlatıldı. İl merkezi ve 19 ilçe merkezinde eş zamanlı olarak bilgilendirme afişleri asılırken, halkın yoğunlukta olduğu meydan, park ve bahçelerde vatandaşlara dikkat edilmesi gereken konularda yüz yüze bilgilendirmeler yapıldı.

Çevrim içi ağlardan yapılan sahte işlemler, teknoloji bağımlılığının zararları ve kurtulma yöntemleri, sanal ortamda işlenen suçun gerçek hayattaki yeri, siber zorbalık, dijital ortamlardaki oyun bağımlılığı, günlük yaşantıda teknolojiye ayrılacak zaman dağılımı, ücretsiz kablosuz bağlantı (Wi-Fi) ağlarında güvenlik, sosyal medya bağımlılığı ve korunma yolları ile oltalama yöntemiyle dolandırıcılık konularında detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

Özel Haber

Bakmadan Geçme