Sıcaklık 36 Dereceye Kadar Çıkacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Samsun Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi de mevsim normalleri üzerinde yüksek sıcaklıklara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre ortalamaların üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının daha da artacağı ifade edildi.

Samsun Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan uyarıda, “Bölgenin iç kesimlerinde mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde, kıyı kesimlerde ise 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor” denildi.

Vatandaşlara tedbirli olmaları yönünde uyarıda bulunularak, “Yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Beklenen En Yüksek Sıcaklıklar

Bölgeye bağlı il merkezlerinde ilerleyen günlerde beklenen en yüksek hava sıcaklıkları ise şöyle: Samsun: 28-30, Sinop: 27-30, Ordu: 27-28, Kastamonu: 32-36, Çorum: 33-36, Amasya: 36–40, Tokat: 34-36.

Bakmadan Geçme