Sıfır Atık Yarışması'nda Türkiye 3'üncülüğü

Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi metal teknolojisi alanı 11'inci Sınıf öğrencisi Muhammet Hıdır, Atık Metal Sanat Galerisi adlı eseri ile Türkiye üçüncüsü seçilerek tablet ödülü kazandı. 

Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi metal teknolojisi alanı 11’inci Sınıf öğrencisi Muhammet Hıdır, 30 Mart Sıfır Atık Günü kapsamında yapılan yarışmaya katılarak atıktan sanata ileri dönüşüm lise kategorisinde Atık Metal Sanat Galerisi adlı eseri ile Türkiye üçüncüsü seçilerek tablet ödülü kazandı. 

Muhammet Hıdır üçüncülük ödülünü İstanbul Ataşehir Ahmet Keleşoğlu Fen Lisesinde düzenlenen törenle aldı.  Türkiye üçüncülerine ödüllerini İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanı Özkan Avcı verdi.  

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Güçlü Türkiye hedefine ulaşma yolunda öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin dünyadaki meslektaşları ve akranları ile rekabet edebilmelerini ve hem ulusal hem de uluslararası arenada başarılar kazanmalarını önemsiyoruz. Kastamonu eğitim öğretim alanında olduğu gibi projeler alanında da iddialı ve hedefleri olan bir ilimiz. Her geçen gün ilimizdeki okullarımızda projelere katılım oranı ve desteklenen proje sayımız büyük bir hızla artmaktadır. Bu büyük başarıda emeği geçen okul yöneticilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. 
 

Bakmadan Geçme